Her İşin Başı Sevgiden Geçer - FERAH USLU

Her İşin Başı Sevgiden Geçer


Sevgi   tarifi imkansız bir duygu, hayatımızın şifresini çözen anahtar, anlam kazandıran tılsımdır.Sevgi sevilene verilen  en kutsal değerdir.

Öyle bir duygudur ki ruhumuza, bedenimize pozitif enerjinin dolmasını sağlar.Bu sebepten dolayı ufkumuz genişler, çevremizde bir ışık gibi parlar ve insanın yüreğini sıcacık yapar.İnsanlar  yüreklerini  sevgi ile açması ve yaşadığı dünyada var olan her şeyi sevmesi  ne kadar güzel bir duygu değil mi ?

Her şeyin anası sevgidir ve sevgiden  geçer.Yüreğimizi zenginleştiren, var olan duyguları besleyen, negatif düşünceleri bertaraf eden  ve insanların olumlu yönde yol almasını  sağlayarak içimizde beslediğimiz kin, nefret, fesatlık  duygularını siler atar.Sevginin olmadığı yerde insan tutsaktır.Sevginin bol olduğu yerde mutluluk ve özgürlük vardır.

İnsanların olumlu yönde düşünmesine pozitif olarak yapıcı katkı sağlar.Seven , sevilenin hazzı insanın her zaman canlı tutar ve almış olduğu sevgiyi etrafına yansıtır.

 Çok özel ve zarif duygudur.Bizler  çocukluktan aldığımız sevgiyi  çocuklarımıza sunarak  sevgi ile büyütürüz ve sevgi dolu kişilik kazanmasını sağlarız.Tıpkı vücudumuzun suya, yiyeceğe, havaya ihtiyacı olduğu gibi ruhumuzun da sevgiye ihtiyacı vardır.İnsanın ruhu sevgi ile beslenir.Sevgisiz büyüyen insanın ruhları aç kalmış insan bedenine ve çoraklaşmış toprağa benzer.

Sevgi hiç düşünmeden , bir beklenti içinde olmadan verilen duygudur.Her zaman ilk veren, ilk el uzatan siz olun.Kırın zincirleri insanlar arasında buz dağlarını örmeyi bırakın.Bıkmadan , usanmadan ve cesurca verin sevginizi.Gün gelecek uzattığınız el, verdiğiniz sevginiz karşılıksız kalmayacaktır. Yürekleriniz  sevgi ile yoğrulacaktır.

Sevmekten korkmayın.Çünkü öyle bir duygu ki hak ettiği yeri bulur.İnsanlara  sevginizi göstermekten kaçmayın. Tüm olumsuzluklara rağmen .Sevmeyi başarmak ve sahip olduğunuz duyguyu paylaşmaktan korkmayın.

Her zaman kendinizle barışık olun , kendinizi sevin , yürekten,içten hissedin sevildiğinizi.Öyle insanlar var ki kalplerinde kocaman sevgi dolu ki etrafındakilere  sevgi tomurcukları dağıtıyor.İnsanın içini  ısıtan, sıcaklığını hissettiren sanki bir güneş gibi.Sevgi en güzel ışık bu ışığı etrafımıza dağıtalım, yayalım ve hissettirelim bu güzel duyguyu hem kendimizi hem de etrafımızdaki insanlar mutlu olsun.Bizler de sevelim sevgi cimriliği yapmayalım. Sevgi dolu yıllarımız olsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz