Geleceğimiz Olan Çocuklarımızın Yıkılan Hayalleri  - FERAH USLU

Geleceğimiz Olan Çocuklarımızın Yıkılan Hayalleri 


Son günlerde   karmakarışık olaylar nedeni ile duygularımız, hayallerimizde karıştı darman dağın oldu .İnsanlık dışı olaylara tavizimiz yok insanlık onuru zedeleyen tecavüz olaylarına karşı hiç yok. Küçücük  , ergenlik  dönemine girmemiş , baharını yaşayamadan , masum , sabilerimize nedir bu nefretiniz ve çocuklarımız üzerinden   faydalanma isteğiniz ve duygularınızı tatmin edip hunharca katletmeniz anlaşılır gibi değil.

Cinsel istismar psiko sosyal  gelişimlerinin tamamlamamış en az 1 kez cinsel istismara uğradıkları kız çocukların  ve erkek çocuklardan daha fazla olduğunu görmekteyiz. Yaşı küçük çocukların yaşça  büyük  kişiler tarafından  cinsel açlıklarını  gidermek için kullanmasıdır.  Bu kişilerde her türlü cinsel şiddet, röntgencilik, teşircilik ve çocuk pornografide  kullanmak için uygulanmaktadır.

Son günlerde çocuklara yönelik cinsel istismar hızla artış göstermekte çocuğa uygulanan  istismar ya aileler tarafından, yada akraba ve komşular tarafından  gerçekleştirilen ENSEST davranıştır.

Yapmış olduğunuz davranışlarla  toplumda  huzur bırakmadınız. Her geçen gün  yaygın bir hal aldı. İnsanı düşündürüyor bu yıkım , tahrip edici  ve dehşet verici olaylar sebep arıyor bulamıyoruz neden diye … ?

Bu yaşanan olaylar kim bilir ne kadar çoktur da bizler duyabildiğimizi  biliyoruz. Yıkılmış aileler  ve çektikleri sıkıntıları bizlerde yaşıyoruz ve duyarsız kalmıyoruz.   Bulunduğumuz  toplumda kim iyi , kim kötü   kimlerle  yaşıyoruz  bilemiyor  şaşkınlık içinde tedirgin , şüphe içinde  hayatımızı devam ettiriyoruz.

Son 3 yıl içinde 13 bin çocuğa tecavüz , şiddet ve ölüm olayları yaşandı. Türkiye’de, her geçen gün kayıp  çocuk vakası yaşamaktayız. Bu kayıp çocukların kimileri bulunup ailelerine teslim edildi ,kimileri de  görgü tanıklarının olmaması sebebi ile bilinmemekte yada profesyonel kişilerce yapıldığı insanı düşündürmekte. Kendimizce yorum yapıyorduk ne büyük acı, ne büyük sınav diye. Rabbim kimseyi  evladıyla sınamasın.

Son günlerde ard arda  devam eden çocuk istismarı hem bizlerde, ailede ve çocukta derin yaralar açmakta. Kaçırılan çocuklara neler oluyor  bu çocuklarımız neden tecavüz edilip  sonunda öldürülüyor ? Neden bu işkence  ve zülum  yapılmakta ? Düşünülmesi gereken konular. Cinsel istismar ve ihmali  toplum sorunudur. Yanı başımızda işlenmekte ve göz yummayalım ki istismara uğrayan , gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın  fazla zarar görmemesi için  dikkatli olalım.

  Bu konuda duyarlı ve uyanık davranmalıyız. Cinsel istismara  uğrayan çocuklarımızda ruhsal rahatsızlıklar olan travmaya bağlı stres bozuklukları , utanma, uykusuzluk, güven kaybı, panik, unutkanlık, kaygı, intihar girişimleri yaşanmaktadır. Çocuk yaşta yaşama hakları ellerinden  alınıyor.

Toplumsal sorunumuz olan bu olay karşısında  duyarlı  olalım çocukların terapisti biz olalım . Yaşanan olay en kötü muamele şeklidir. Cinsel istismar iz bırakmadığı için dikkat çekilmiyor, fark edilemiyor ancak çocuk üzerinde çok büyük hasarlar bıraktığı gibi gizli tutulan durumdur . Bu çocuklarımızı eğiterek hayata kazandıralım eğitim çok önemli.  Bu olayların olmaması için caydırıcı yasalar çıkartılmalı. Cinsel istismar bizim davamızdır şüphe duyduğumuzda gereken yerlere bildirerek göz yummayalım Bunu asla unutmayalım cinsel istismara uğrayan çocuğu  istismar edilen ortamdan, olayı gerçekleştiren kişiden ve güvenini sağlayacak ortama götürülmesi çocuk için yapılan en doğru davranıştır. Rabbim kimseye böyle olay yaşatmasın ve çocuğu ile sınanmasın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz