Fitneden Dolayı İnsanların Uğradığı Zararlar - FERAH USLU

Fitneden Dolayı İnsanların Uğradığı Zararlar


Fitne  araştırmacılar tarafından ilim olarak dile getirilmekte.İnsanoğlunun var oluşundan  günümüze kadar insanlar fitneliğin  içinde yaşamını sürdürmüş bundan dolayı birbirine düşman olmuş  ,yeri gelmiş birbirine zarar vermiş ve hatta yerlerini değiştirmek zorunda kalmıştır.

Fitne ilmin görünmez ustalığıdır.İnsanları birbirine düşürmek  ve insanlara olan nefretini devam ettirerek bu günümüze kadar gelmiştir.Zaman içinde her şeyde bir çok değişiklikler olmuştur aklımıza gelebilecek her alanda.Her zaman insanoğlu aldatılır ve hala aldatılmaya devam edilmektedir.İnsanlar üzülür, sevinir , ağlar, sinirlenir   kısacası insanoğlu duygularıyla yaşamına yön vermeye çalışır.

İnsanların duygulanabilmesi en büyük nimet olarak sunulmuştur.Ve düşünebilme  kabiliyetine sahiptir.Bu insanı insan yapan özelliktir.İnsanlar  duygulananınca kırılır , incinir  ve insanlığından çıkmasına sebep olan içinde  kötülük  barınabiliyor.Her duygu insanı kendi kişiliğinden çıkarıyorsa zararlı olabilir.Öyle bir an olur ki iradesini kaybeder karşısındaki  , yakın bildiği kişilerin konuşmalarını  anlamayacak duruma gelirse  işte o an hayat  çekilmez hal alır.

İnsanların düşünceleri duyguya, duyguları davranışlarına bilmesine rağmen içindeki ikinci kişilik insan üzerindeki fitneliğini gün geçtikçe artırır ve bu çok belirgin durum olur. Sevgi, şefkat, yardımlaşma, cömertlik gibi erdemliklerin yerini nefret duygusu ortaya çıkar.Nefretle birlikte rekabet,  insanların mutluluğu ile beslenen , kibirli olan kişiliğini de  ortaya çıkartır.

Bu tip insanların ağzından küfür eksik olmaz, tüm güzel olan hiç bir şeyi beğenmeyen,  kendini seven, insanları küçümseyen  , tepeden bakan, her şeyi bilen , hep ön planda olmayı  seçen ve çevresindekilere zarar veren   insan tipidir.

Tabi ki bu başarıyı tek başına yapmazlar  .Onun kim olduğunu  ve amacının  ne olduğunu çok iyi bilen yardım eden insanlar bulunmaktadır.Bunlar  yandaşları  olan uşaklık görevini üstlenen   insanlardır.Bunlar el ele vererek  birbirlerine hizmet etmekteler.

Şu bilene ki Unuttuğumuz bir şey var bunca kötülükler asıl büyük düşmanı unutmamızdan kaynaklanıyor.Asıl düşman şeytandır .İnsanları birbirine düşüren  ve insanların içine yuvalanıp birbirine  girme  sebebi bundan kaynaklanıyor.İnsanların içine  fitne düşürerek insanlarında buna uyarak  birbirine düşmanlık, nefret  tohumları ekerek  bu duygusu beslenip , kötülük  yapmaktalar.Elbette akıllarına gelseydi böyle davranmazlardı . Büyüklerimiz  bizleri büyütürken  başkalarının bize karşı bir şeyler yapacağı  düşüncesi ile  bize sevginin  koşullu olduğunu  gösteren ve önce sen damarına bas ama taviz verme ki söz hakkı sende olsun  yoksa tepene çıkarlar düşüncesi ile fitnelik tohumlarını ekmiş oldular.

Kendimizin sevmediği ve nerden geldiği belli olmayan değişik huylar  çocuklukta beynimize kodlanan düşüncelerdir. O nedenle  çocuklarımızı yetiştirirken bilinçli hareket etmeliyiz.İyilik ve güzellik tohumları ekelim ki gelecek neslimiz topluma faydalı, yaralı , nefret , fitne duygusundan uzak olsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz