Biz İnsanlar Neden , Niçin İnanırız ? - FERAH USLU

Biz İnsanlar Neden , Niçin İnanırız ?


Biz insanlar var olduğumuzdan itibaren karşımıza çıkan engellerden, insanlardan, taşlardan , depremden beter dönemler yaşarız ve bunla başa çıkamadığımızda umudumuzu yitiririz. Yaşamış olduğumuz olaylar  ile fiziksel, psikolojik ve ruhsal çöküntüler sonucunda yaşama sevincimizi kaybeder çevremizdeki olayları sorgulayıcı tavırlar almaya başlarız . Kendine olan güvenini, toparlamaya çalışırken kendini dış dünyaya kapatmak gibi durumlar biz insanların fıtratında mevcuttur.

Biz insanoğlu yapı itibariyle yüce Yaradan’a , kutsal bir varlık olduğuna inanırız, ona sığınır ve güveniriz .Her zora düştüğümüzde Yaradan’ımıza ,sığınarak , Dua, ederek yardım isteriz. Bizim her zaman ihtiyacımız vardır ve var olacaktır  Yaradan’ımıza.

Aşk ile, tutku ile bizim için değerli olan ‘’Kutsal’’ varlığa ihtiyaç anında yönelme isteğimiz yaradılış ve varoluş nedenini merak eden ve yaşamını sorgulayan anlam arayışı içinde  bulunan canlının var olmasıdır. Bizler yüce Allah’ın, varlığına , birliğine ve kainatı yarattığı için o kadar deliller var ki bazen insanlar bunun farkında bile değiller.

Biz insanlar yaratılış nedeni ile kalplerimizde olaylar karşısında dayanma noktası ve bu noktada çözüm bulamıyorsak yardım isteme özelliğine sahibiz. İnançlarımızı güçlendirmek, var olma nedenini ve doğruyu bulmak adına gelmişlerdir. Maneviyat ve inançlarımızı  en üst seviyelerde yaşamamıza rağmen şu an ki bilim ve kültürün  en üst seviyelerde yer almaktadır. Yani bilgi ne kadar ilerlemişse inançlarımızda o seviyede yükselmektedir. Buradan çıkaracağımız ne kadar fazla bildiğimizi sanırsak o kadar inanıyoruz. Yaşamımızın her yönünü güzelleştiren ve bu alanda bize rahmet olarak  verildiğini görmeliyiz.

Biz insanoğlunun yaşamında gelgitler yaşanır, iç dünyasında dalgalanmalar vardır iyilikler, kötülükler, iyi duygular, kötü duygular içi içe olup  hep  iç savaş  halindedir. Önemli olan bu dalgalanma sırasında ayakta durabilmektir .Allah , bizleri en iyi şekilde  inançlı yaşamak için yaratmıştır.

Sonuç olarak bu dünyada iyilerde olacak, kötülerde olacak inananlarda olacak ,inanmayanlarda olacak. Ancak bizler inancımızı kaybetmeyelim inananlardan olalım.Dünyada olan ve olabilecek kötülükler karşısında üzülmeyelim, karamsarlığa düşmeyelim.Bunları yaşayarak gördükçe bu dünyanın bir sahibi olduğunu unutmayalım.Bizler yüce yaradan Allah’ın, bizleri yarattı bir ömür yaşayıp,sonra ayrılacak olan yolcularız.Bu dünyada tek başımıza kalsak ta ayakta durmak zorundayız. Ayakta dimdik durabilecek kadar inancımız , öz güvenimiz  yüksek ve Allah’a, bağlılığımız güçlü olmalı. Tek Dua’mız  budur ve hakkımızda gerçeği, hakikati bilen O’dur.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz