Birlik ve Beraberlik İçinde Olmanın Önemi - FERAH USLU

Birlik ve Beraberlik İçinde Olmanın Önemi


Boşuna söylenmemiş atasözlerimiz ‘’ bir elin nesi var , iki elin sesi var’’.Birlik ve beraberlik içinde olmak yaşamımız için çok önem taşımaktadır. İnsanca yaşamanın temel kuralı birlik içinde olmaktan geçer. Birlik içinde olduğunuz sürece dağılmaktan kurtuluruz. Yaşadığımız toplumun düzeni de birlik ve beraberlikle sağlanır. Biz insanlar sosyal varlık olduğumuz için toplum içinde yaşamımızı sürdürürüz. Birlik ve beraberlik toplumsal gücüde beraberinde getirir.

 Doğası gereği insanlar yalnız yaşayamazlar  ve her zaman birbiriyle iletişim halindedirler.  Toplum içinde yaşadığımız için tüm sorunları hep birlikte çözüme ulaştırabiliriz. Hep birlikte hareket ettiğimiz içindir ki daha sağlıklı ve adaleti sağlamış oluruz. Özellikle kişiler karşısındakini kabul ederek, onu benimseyerek, değişmesini beklemeden arasına alarak kabul etmelidirler.Birbirini rakip olarak görmeden, dost olarak kabul etmelidir.Birlik içinde olduğumuz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok.

Dil, din , renk gözetmeksizin, insanlara hoş görü ile yaklaşmalı, huzurun olabilmesi için de hoş görüyü asla unutmamalı.Farklı olmak  bir milleti yada toplumların öne çıkması yada üstünlük kazanması için verilmemiştir. İlimde, bilimde, marifet ve hayırda birbirine  ,engel olmak değil destek olmayı öğrenirler.

Birbiriyle uyumlu, huzurlu yaşamak için acı tatlı ne varsa ortak hareket etmek, dertlerine dinlemek, paylaşmak, birbirine çare olmak ve sorunları en iyi şekilde çözmektir. İnsanlar kişisel değerlerde, aile değerlerinde, çevre ve toplamsal değerlerde ayrı düşmemek anlayış çerçevesinde olmalıdırlar.Aynı değerlere saygı duymalı aynı hedefte yürümelidir.Birbirimize sıkıca sarılarak yermeden, uğraşmadan, çatışmadan insanları olduğu gibi kabul ederek birbirimize destek çıkmalıyız.

Toplumları ayakta tutabilmek için beraberce, birlik içinde yaşamayı öğrenmeli, karşımıza çıkacak engellerden, sorunlardan ders çıkararak hareket etmeliyiz.İşin özü birlik içinde yaşamalıyız .Birlikte olmak insanın ağız tadıdır, huzurudur, mutluluğudur, yaşam sevincidir hoş görülüğüdür.

Her birimiz maddi yada manevi sıkıntılarımızı birktirmek mutsuz eder , huzura kavuşamayız.Bunları insanlarla paylaşırsak mutluluğa ereriz buradan şunu çıkarta biliriz işin sırrı birlik ve beraberlikten geçer. Toplumun düzeni birlik ve beraberlikle sağlanır. Herkes birlikte çalışırsa değerlerimiz güçlenir.Maddi ve manevi güçleri birbirine kullanırsa  düşmanlarına kolayca av olur.Birbirimizi kıskanmayalım,kin ve nefret duyguları beslemeyelim.Birbirimize sırt çevirmeyelim ve kötü söz kullanmayalım. Sevginiz güçlü olsun daralmasın .Her işin başı sevgidir sevgi ne kadar güçlü ise birlik beraberlik o kadar sağlam olur.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz