Bırakmasın Ellerin Umudu - FERAH USLU

Bırakmasın Ellerin Umudu


İçine düştüğümüz çıkmazların çölde savrulmuş kum  gibiyiz. İnsanların her şeye rağmen şükür etmesi gerektiğinin ve hiçbir şeyin sebepsiz olmadığının umutlarını canlı tutması gerektiğini anımsatan misafirdir Dua.

Var olduğumuz dünya dönmeye devam ediyor. Dünyaya gözlerini yeni açan yavrularımız, güneş bile dünyayı ısıtmak için hiç aksatmadan  dönmeye devam ediyor, tohumlar toprağa düştüğünden beri suyu ve ışığı heyecanla beklemeye devam ediyorsa, yağmurda toprakla buluşmak için can atıyorsa. Biz insanların içinde acıma,iyilik, güzellik, edep,adalet duygularımız zulume karşı  daima mücadele veriyorsa kendini sürekli yenileyerek yaşatan   umudumuzdur.

Umutlarımız çok iyide neden hüzünlü oluyoruz bizler ? Her nerede olursak olalım biz insanların  hasretliği, özlemi  vardır değil mi ? Karnı tok ve huzuru yerinde olan insan, diğer kişinin acısını, hasretliğini, derdini, yokluğunu hissetmiyorsa kalbini dinleyip  kendini sorgulasa olmaz mı? Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki insanlarımız acı ve üzüntü içinde yanıp tutuşmakta. Özlemin insanın nefesinin  kesildiği anda şifa olacak kutsal Dua’lar var  değil mi?

Yaşadığımız, soluk aldığımız bunca kine, nefrete, acımasızlığa rağmen dünyamız  ayakta kalabiliyorsa, hele çocuklarımız söz konusu olunca ve onların yüzündeki tebessüm dünyalara değer.

İnsanlığın haddini çok  aşması,  sınanması , yaşadığımız teknolojik çağın freninin tutmadığı, insanların birbiriyle yarıştığı ve derdine derman olan insanların bu noktada arandığı, paylaşmak yerine bencilliğin ön plana çıktığı şu zamanda iyi ki insanların nerden geldiği ve nereye gideceğini hatırlatacak yüce Rabbimiz  var.

Biz insanlar beklentilerimizin, isteklerimizin   bize sunulması mucize gibi değil mi? Peki beklentilerimiz neyle ve nasıl  değerlendiriyoruz ? Tüm olumsuz düşünceleri bir kenara bırakarak huşu ile Rabbimize  yönelerek yakınlaşmak ne ile ölçülebilir ki ?

Aramıyorsan bulabilir misin hakiki gerçeği ? Aile bağlarının koptuğu,öfke kontrolünün  önemini yitirerek yerini şiddete, her türlü ahlaksızlığa, sapkınlığa, birbirine tahammülün azaldığı, yapılan zulümlerin normal davranış  gibi algılandığı, benciliğin sınırları aşarak kardeşi kardeşe düşman ettiği, insanların hep ben diyerek yalnızlaşmaya başladığı şu zamanda  iyi ki zor zamanla sarılabileceğimiz  Rabbimiz   var şükürler olsun.O ,  öyle büyük ki yaşadığımız şu zamanın her tarafı bertaraf ettiği, parçalandığı ve virane olmuş gönüllere rahmeti üzerimize  yağdırması, bizim beklentimiz ona olan inancımızın büyüklüğü ile değerlendirebiliriz.

Tam bu zamanda gönül kapılarımızı açalım.İçimizde düğümlenmiş tüm sıkıntılarımızı tek tek çözerek  manevi havayı soluyarak  içimizde hissedelim. Yüce Rabbim’izin , yatattıkları arasında en yüce kıldığı biz insanlar ona sarılarak yönelelim. Haksızlıklarla ,zulümle sınanan insanlara  her mevsimi ayrı güzellikte sunan Rabbime en güzel şey Dua’dır.

İnsanlar ne makamıyla, ne bulunduğu mefkisiyle,ne zenginliği yada fakirliği ile hiç fark etmiyor herkes aynı kefenle kabre eşit şartlarda konuluyor. Aynı niyetle buluşturup birleştiriyor. Öyleyse hep birlikte  aynı şevkle her zaman Dua’larda buluşalım.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz