10 Ocak Gazeteciler Günü Coşkuyla Kutlanıyor - FERAH USLU

10 Ocak Gazeteciler Günü Coşkuyla Kutlanıyor


Bugün gazetecilerin bayramı ve bu yıl coşku ile kutlanıyor. 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Günü basının  en anlamlı günü.Basın toplumun  hem sesidir hem de  dilidir. Toplumumuzu aydınlatmak, bilgilendirmek en kutsal görevidir. Basın milletin başlı başına güç , kuvvet ve rehberidir.

Gazeteci kamuoyunun sesi olarak haber alma, öğrenme , bilgilendirme hürriyetine hizmet etmektir. Gerçek, tarafsız şekilde topluma  ulaştırmak adına  mücadele eden  ve bu uğurda gocunmadan  özveri ile çalışan kişidir.Basın mensupların için  yürüdüğü yol çok önemlidir.

Dünyada ve ülkemizde  yaşanan bu zor süreçte mücadele eden gazeteciler vazife şuuruyla  mesleklerini icra etmeleri çok değerlidir.1961 yılından beri  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla  kutlanır.Basın sektöründe yer alan  haklarını yasal olarak  güvence altına  alınarak yürürlüğe girmesiyle birlikte sosyal  ve yasal hükümler içeren haklar tanınmıştır.

Gazetecilik mesleğini icra eden basın mensupları gazetecilerimiz  bağlı olduğu kurumun ilkeleri , kanunları doğrultusunda tarafsız ve doğru  gazetecilik anlayışı ile yaşamın tüm zorluklarına göğüs gererek   çalışmalarını sürdürmektedir.

 Toplumun içinde yer alan olmazsa olmaz önemli kurumdur. Haber alma, haber verme, bilgilendirme, doğru , dürüst  her türlü sosyal, ekonomik , kültürel faaliyetlerin gelişmelerinden haberdar etmek olmazsa olmaz temel taşıdır.

Gazetecilik mesleğini  gelenek ve ahlaki değerler kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek , gerçekleri yansıtmak için görsel ve yazılı olarak  yerine getirmektedir 

Doğru , ilkeli, dürüst gazetecilik anlayışı içersinde  en zor mesleği yerine getirmeyi vazife bilen  gazetecilerimizdir.Zoru başararak gece ,gündüz demeden olayları milletimize ulaştıran gazetecilerimize minnet borçluyuz.

Basında, yayın organları içersinde çalışan  muhabirlerimiz, yazarlarımız,  matbaacılarımızın  Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor .Yapmış olduğunuz ilkeli haberler, tarafsız  yayın hayatlarında başarılar dilerim.Milletimizin bilgilenmesi için  bu  kutsal görev başında yaşamlarını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum .

‘’GAZETECİLER, GÖRDÜKLERİNİ, DÜŞÜNDÜKLERİNİ, BİLDİKLERİNİ SAMİMİYETLE YAZMALIDIR. M USTAFA KEMAL ATATÜRK’’

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz