Nerde Eski Bayramlar - AYŞE ALPASLAN

Nerde Eski Bayramlar


Her bayram gecesi mutluluktan  o gece  uyuyamazdık ....
Bayramliklarimiz başucumuzda hazır ve itinali bir sekilde beklerdi...
 Hep tatlı bir telaş vardi.

Bayram alış verişi yaptığımızda , babam herdafasinda tekrar tekrar sorardı   şeker  alındı mı, bayramlıklar hazır mı, tatlılar yapıldı mı derdi????????????

Eski bayramların tadı bir başkaydı????

Her Bayram  birlik içinde  beraber toplum aile ve éş komşularimizla neşe dolu eşsiz anlar yaşardık. 
 Hep tatlı bir telaşımız olurdu.

Sabah erkenden kalkar  bayramlıklarımızı  giyer ve  büyüklerimizin ellerini  öperdik.
Bayram ziyaretine çıkılır ve ziyaret edilmeyenler  üzülüp darılırlardı. Mahallemizin Çocuklarını hatirliyorumda  kapı kapı şeker toplar iyi bayramlar derlerdi.
Bunlar artık  eski zamanlar da kaldı. 

Babam annem anlatirdi eskilerde, çocuklar biriktirdikleri harçlıklarla kendilerini sokaklara atar, mahallede kurulan bayram alanındaki kuklacıları izler, oyuncak satanlardan oyuncak alırlarmış. 

Şimdilerde durum biraz farklı, teknolojinin gelişmesi ve araya giren mesafeler bu alışkanlıklarımızı unutturdu, artık herkese hatırlattığı farklı düşünceler  var bayramların. 
Kimine babaannesinin verdiği harçlıgı hatırlatır kimine  bayram harçlıkları  ile alinan  mis kokulu mendilleri hatırlatır.

Şimdi ise Covit 19 hastalığı olan  pandeminin bizlere yaşattığı olumsuz uzaklaşmanın sıkıntısını yaşıyoruz ve yaşarıyoruz.
Neyazikki geçmişi ve geleceğimizi bizler tüketiyoruz.
Geç kalmış sayılmayız lütfen güzel dostlarım güzel arkadaşlarım değerli büyük ve küçülmerim bunları elbirliğiyle başarabiliriz.
Hadi eski dönemin güzelliklerini kültürümüzü yeni neslin mantikli bilimsel degerlerini baz alarak güzel bir geleceğe evlat  yetiştirelim.

Ülkemiz için geleceğimiz için ahiretimiz için elele verelim bizler herşeyin üstesinden gelecek bir milletiz.

  Bu mutlu anları yaşatmak, bizden sonrakilerin de yaşamasını sağlamak bizim elimizde. Hadi bu bayram sevdiklerimizi tedbirlerimizi alarak  ziyarete gidelim. Onlara verdiğimiz değeri gösterelim. Çocuklar gibi mutlu bir bayram geçirelim.

Sozlerime son verirken Tüm islam aleminin bayramını kutluyorum.
Allah rızası için  keseceğimiz tüm   kurbanlarimızi  rabbim dergahında  kabul ve makbul eylesin  Ülkemizi hastalıktan ve şer odaklarından  muhafaza etsin inşallah .

Herkese şeker  tadında bir Bayram diliyorum..

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ara

Ne Oldu Bize...

31Tem
20Tem
01May

Eski Bayramları Özler Olduk...

02Nis

Hey Gidi Eski Ramazanlar