Kadının Günlüğü; Kadınları Anlamak... - ARMAĞAN DİREK

Kadının Günlüğü; Kadınları Anlamak...


Kadını anlamak çok zor derler... Halbuki, kadınları anlamak çok kolaydır. Yeterki gözlerine bakmasını bilin. İşte o zaman  onun kalbini görür ve ona nasıl yaklaşacağınızı bilirsiniz.

    Kadın: her şeyin farkında olan biridir.Her insanoğlu gibi kadınlar,şu üç günlük dünyada hayatını en iyi şekilde yaşamak ister. Mutlu, huzurlu bir ömür geçirmek ister.

  Sahiden mutluluk nedir? Mutluluk, hayatımızın en önemli yaşam kaynağı değil midir? Hangi insanoğlu mutlu olmak istemez ki? Mutluluğu,şimdi değilse peki ne zaman yaşayacağız? Bu soruyu, hangimiz kendi kendimize sormadık ki?

  Hayatımızın ilk dönemlerinde, evlendikten sonra daha iyi ve güzel günler yaşayacağımıza dair kendimizi inandırırız. Bir ümit içinde olup, hayallerimizi hep bu yönde kurmaya başlarız, vakti geldiğinde de bu yolda ilk adımları atarız. Kadın veya erkek, bu hayaller ile evlilik yolunda atılan ilk adamlarında, beklentilerinin yerini yavaş yavaş hayal kırıklığına bıraktığını gözlemler.

  Bir çocuk ile mutluluk yakalanmaya çalışılır, hatta ardından bir çocuk daha, bir çocuk daha ve bir çocuk daha dünyaya getirilir. Çocukların dünyaya gelmesi ile yine beklenen mutluluk elde edilememiş ve yine bir ümit ile yeterince büyümedikleri için istenilen sonuca ulaşılmadığını düşünmeye başlarız. Kendimizi, çocuklar büyüyünce daha mutlu olacağımıza inandırırız. İstekler, arzular, belkiler,... Hayatınızda son bulmayan ümitler, umutlar bitmek tükenmek bilmeyen mutluluk arayışları içinde biz insanlar bu döngünün içinde kaybolur, gideriz. Hatta ve hatta ,kendimize yeni bir ev alınca, son model bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca,... vs,vs,.. gerekçeleriyle yaşantımızın dört dörtlük olmasa da dört üçlük kısmında mutluluk arar dururuz.

  Gerçek ise böyle değildir. Tek bir gerçek var o da şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır. Eğer şimdi değilse ne zaman?

  Hayatınız her zaman yeni mücadelelerle dolu olacaktır. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir.

  Mutluluğa giden bir yol yoktur. Mutluluğun kendisi bir yoldur. Öyleyse sahip olduğunuz her anın kıymetini bilin.

  Mutluluğu, vaktinizi harcayacak kadar özel biri ile paylaşın ve ona daha fazla değer verin. Bu kişiler anne,evlat, eş,dost,akraba her kim sizin için değerli ise  vaktinizi onlarla geçirin.Herkes mutlu olmayı hak eder ve ister. Hayatın yükünü paylaşın, mutlu olmak için karşınızdaki kişiyi mutlu edin. Acısıyla, tatlısıyla hayat devam ediyor. Oturup "KADERİ" suçlamak yerine her anın kıymetini bilin.

  Unutmayın, zaman hiç kimse için beklemez...!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
12May

Seçime Giderken

13Oca
29Ara

Yeni Yıl Temennisi

09Kas

Umulanı Beklemek...

15Haz

İffetli Olmanın Değeri