Ölüm Allah’ın Emrindeydi - ALİ FIRAT

Ölüm Allah’ın Emrindeydi


Hani biz insanlar ölümden korkmuyorduk ölüm Allah’ın emrindeydi ama şimdi tokalaşmaktan korkar olduk, korkma bu kadar, yeri ve gökyüzünü yaratan Allah varken herkesin bir hesabı var unutma ki yüce Allah’ın hesabı her şeyden önce gelir sen duana sarıl bu kadar ümitsiz olmayalım kardeşlerim, bir virüs hatırlattı yüce Allah’ın varlığını. İnandın mı şimdi Allah yoktan var eder vardan da yok eder.

Bir virüs hatırlattı insanlara ölümün ne kadar yakın olduğunu. Herkes kendini ve yaşadığı ortamı steril tutabilmek için bir çaba içerisinde. Ya kalpte var olan kirlilikler? Onlardan da arınabiliyor muyuz? Ya da virüsten korunmak için ağzına taktığın maskeyi kalp kırmamak için de kullanabiliyor musun?

Başarabiliyor musun doğru, dürüst, güvenilir, kalp kırmaktan, ah almadan, kul hakkı yemeden, çıkarsız, iyi niyeti suiistimal etmekten ve öz değerlerine sahip çıkarak insanca yaşamayı? İnsanları sadece gördüğünle mi yargılıyorsun yoksa görünenin ardındaki gerçeklerle mi?

Bırakabiliyor musun egolarını bir kenara? Özür dileyebiliyor musun haksızlık yaptığın insanlardan? Gördüğün değeri verebiliyor musun sen de karşındakine? Yardım edebiliyor musun çıkar gözetmeden ihtiyacı olana? Haksız kazancın karşısında durabiliyor musun?

Yoksa kolay kazanılanın mı peşindesin? Sevginin yüceliğine inanıyor musun yoksa geçmişte yaşadığın olumsuzluklara mı kurban ediyorsun yüreğini? Belki de tam hak ettiğin gerçek sevgiyi yaşayabilecekken; geçmişte aldığın yaraların güvensizliğiyle harcıyorsun ilişkilerini.

Allah’ın yarattığı her canlıyı sevebiliyor musun? Merhamet ediyor musun hayvanlara? Saygı duyuyor musun onların da senin kadar yaşam hakları olduğuna? Şimdi ölüme bu kadar yaklaşmışken ve belki tam da şimdi kendimizle hesaplaşma zamanı. Çünkü eğer içimizdeki virüslerden arınamazsak; dışarıdan gelen virüslere hep maruz kalacağız.

Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri için gelirler ve Allah vaat etmeseydi cenneti ona bile etmezlerdi secde. Bir virüsten korktuğumuz kadar yüce Allahtan korksaydık Allah bizleri bu virüs belasını başımıza getirmezdi inşallah diyorum. Yüce Allah bir eli dua için kaldırmaya mecal veriyorsa o eli boş çevirmez inşallah.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem