Ey Onurlu İnsanlık! Neredesin? - ALİ FIRAT

Ey Onurlu İnsanlık! Neredesin?


Artık onurumuzu gururumuzu birleştirmenin zamanı gelmedi mi? Her canlıyı yaratan Allah’a şükretme zamanı değil mi? Ana baba çocuk ister, çocuğunun kıymetini bilemez. Çocuk büyür; ananın babanın ne olduğunu anlamaz. Patron iş verdiğine sana iş ekmek veriyorum der, işçi ise kendine el emeğinin alın terinin verildiğini bilmez. Hâk için adalete gidersin adalet adamı olanın yanında yer alır yönetmek için idareci seçersin yönetilen hâlen bizler oluruz.

 

Ey insanlık; korona hastalığı insanlara derstir. Hastalarımızın yanlarına yaklaşamazken, ziyaretlerine de gidemezken, ölenlerimizin salasını okutamazken, cenazelerine taziyelerine gidemezken daha insan lığa ne düşer. Bizlere birbirimizi hoş görmek güzel karşılamak ve karşılanmamak düşer. Ne olur birbirimizi üzmek kırmak için değil hoş ve sevgiyle karşılamak için çaba sarf edelim.

 

Allah’ında istediği hâk hukuk saygı ve sevgi hürmet değil midir? Eskide hatır gönül var idi akraba konuşurdu. Konu komşu emmi dayı bir idi. Çocuklar büyüğüne hürmet ederdi. Büyükler yavrularına canını adardı. Selam vermez olmuş varlık yokluğa. Mevla’m ne olur sonumuzu hayırlı eyle. Akıl ermez oldu haklıyla haksıza.  İnan ki oda mutasyona uğramış ey insanlık!

Allah’ım Sen Büyüksün, Allah’ım sen ülkemize ve tüm İslam âlemine yardım Et. Bizler kulluk edemiyoruz. Bizler kulluk etseydik başımıza bu tür felaketler gelmezdi. Allah’ım sen bizleri bu felaketlerden koru, Allah’ım seni bizleri bu hastalıklardan koru.

Neredesin Kardeş Neredesin…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem