Veysel Karademir, Malatya ve KKTC İlişkileri Geliştirilmeli

Gelecek Partisi İdari Mali İşler Başkan Danışmanı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Veysel Karademir, KKTC Üniversiteleri ve Malatya'da Bulunan Üniversiteler İle İşbirliği Yapılması Konusunda istişarelerde Bulunduk dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Gelecek Partisi İdari Mali İşler Başkan Danışmanı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Veysel Karademir Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesini Ziyaret Ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Gerçekleştirdiği Bir Dizi Temaslar Hakkında Bilgi Verdi.

Gelecek Partisi İdari Mali İşler Başkan Danışmanı Veysel Karademir, KKTC Meclisini , Bakanları ve Milletvekillerini Ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunduğunu söyledi.  Karademir ziyaretlerinde özellikle biz Türkiye ve KKTC Cumhuriyeti olarak 1 dedenin 2 yarısıyız. Kıbrıs  Anavatan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu  Dış İşleri Bakanlığı  ve Başbakanlığı  döneminde  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne karşı olumlu  veya olumsuz her türlü girişimin Türkiye'ye yapılmış gibi görüp ona göre tavır almıştır.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gelecek Partisi'nin Kırmızı Çizgisi olduğunu özellikle vurguladığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ciddi bir Malatya'lı İş insanı ve Malatya'lının yaşadığını belirten Karademir ,  Şu an Kıbrıs'ta bir Malatya Derneği bulunmaktadır. Dernek Kurucu Başkanı Bayram Özel'ide ziyaret ederek kendisi ile Kıbrıs'ta yaşayan Malatya'lılar ve Malatya hakkında sohbet etme fırsatı da bulduk. İnşallah en kısa zamanda Kıbrıs'ta yaşayan ve uzun zaman Malatya'ya gelemeyen hemşehrilerimiz Malatya'ya davet ettik sadece Malatya'lıları değil Malatya'lılar ile ciddi dostlukları bulunan yerel  halkı da Malatya'mıza davet ettik.  Bundan sonraki süreçte Malatya ve Kıbrıs arasında bizler gönül köprüsü atarak daha samimi ve ciddi ilişkiler kurulma noktasında Başkanımla fikir birliğine vardık. Kıbrıs tam anlamıyla Üniversiteler Ülkesi , burada bir çok başarılı Üniversite var. ziyaretlerim esnasında burada ileri gelen akademisyenlerlede tanışma fırsatı buldum.Hocalarımızla yaptığımız istişare sonunda kendilerini Malatya'ya davet ettim. Malatya'nın bir Üniversite şehri olduğunu iki ülke ve Malatya'da bulunan İnönü ve Turgut Özal Üniversiteleri ile karşılıklı görüşülüp ortak çalışma yapılması gerekliliğini vurguladım. Burada bulunan Malatya Derneğimiz ve Kurucu Başkanımız Bayram Özel'in desteğiyle  en kısa zamanda Kıbrıs'ta bulunan Üniversite temsilcilerini ve Hocalarını Malatya'ya davet ettik. İnşallah  kısa bir zaman içerisinde Kıbrıs'ta bir Malatya gecesi , Malatya'da da bir Kıbrıs Gecesi yapmayı planlıyoruz  diyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı için  Şehit  ve Gazi olan tüm vatandaşlarımızı ve askerlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Başkan Veysel Karademir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  ziyareti anısına Anadolu Basın Birliği Başkanı Zeki Dağ'a KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rahmetli Rauf Denktaş'ın  Kıbrıs'ta görev yapan Türk Askeriyle çekildiği çini tepsi üzerine basılmış fotoğrafı hediye etti.

Anadolu Basın Birliği Başkanı Zeki Dağ ise İş İnsanı ve Gelecek Partisi İdari Mali İşler Başkan Danışmanı Veysel Karademir'e Özellikle KKTC ve Malatya'da bulununan  İnönü ve Turgut Özal Üniversiteleri ile işbirliği yapması için   orada bulunan Malatya'lılar ile birlikte hareket etmesi bizleri çok menmun etti. Bu tip siyasetçilerimizin ve İş İnsanlarımızın ikili ilişkileri hem şehrimize hem de ülkemize çok ciddi katkı sunmaktadır.  Böyle  Veysel Karademir  gibi Malatya hassasiyetleri olan hemşehrilerimizin gayretleri bizleri mutlu ediyor gururlandırıyor.  Ben şahsım  ve Yönetim Kurulum adına Başkanım Veysel Karademir'e teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN