Vali Toprak, Yeter'ki Çiftçimizin, Üreticimiz  Alın Teri Olması

Vali Mustafa Toprak,  mahalle muhtarları onuruna iftar yemeği verdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak,  mahalle muhtarları onuruna iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde Muhtar dernekleri yetkilileri ve üyeleri ile bir araya gelen Vali Toprak iftar programı sonrasında muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Toprak’ın himayelerinde verilen iftar yemeğine Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Harun Başıbüyük, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Mahalli İdareler Müdür Vekili Eli Ekber Baydoğan, İl Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Tahir Macit, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi, Türkiye Muhtarlar Derneği Pütürge Şubesi, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Öz Pötürgeli, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçeleri köy ve mahalle muhtar dernekleri yetkilileri ve üyeleri ile Arguvan ilçesi mahalle muhtarları katıldı.

Battalgazi - Kernek Camii İmam Hatibi Yusuf Çelik’in Kur-an’ı Kerim Tilaveti ve okuduğu ezanın ardından oruçların açılması sonrası Elazığ Müftüsü Sarıkaya’nın okuduğu yemek duasını müteakiben Vali toprak yaptığı konuşmada,”  Bugün Ramazan'ın bu güzel gününde, bu güzel iftar akşamında davetimize icabet ederek soframıza buyurdunuz, hepinize çok teşekkür etmek istiyorum. Allah oruçlarınızı hayırlarınızı kabul eylesin. Ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, hoşluk versin, her türlü güzellik sizlerle birlikte olsun.

Şüphesiz ki değerli Muhtar kardeşlerimiz! Sizlerle birlikte güzel çalışmaları yürütüyoruz, bir taraftan sizler bulunduğunuz mahallelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını yerinde görerek, tespit ederek bizlere, belediyelerimize,  ilgili kamu kurumlarımıza getiriyorsunuz. Tüm arkadaşlarımızla birlikte bizler de mahallelerinizin o eski adı ile köylerinizin ihtiyaçlarını giderme noktasında bizler de katkı koymaya çalışıyoruz. Yeter ki güzellikler bizlerle olsun, ülkemizde olsun, eksiklikler olabilir, ihtiyaçlar olabilir, sıkıntılar olabilir ama sonuç itibariyle huzurumuz olsun, güvenliğimiz olsun, kardeşliğimiz ve sevgimiz daim olsun. İhtiyaçlar sınırsızdır zaman içerisinde bunlarda karşılanıyor, şüphesiz ki o tespit ettiğiniz ihtiyaçlarında giderilmesi hepimizin görevidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'da sizleri, zaman dilimi içerisinde beş yıl içerisinde inşallah tüm muhtarlarımızı külliyeye davet etmiş ve misafir etmiş olacak. Burada bulunan arkadaşlarımızın da önemli bir kısmı gitti diye biliyorum.  Bu anlamda orada da ifade ediliyor, devletimizin en üst noktasından en aşağısına kadar bizim idaremizin temel taşı muhtarlarımıza verilen önem, değer ortaya konuluyor Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi sizleri Ankara'ya çağırması, orada sizlerle birlikte olması, sizlerin dertlerini, sıkıntılarını dinlemesi size, muhtar arkadaşlarımıza verilen değer ve önemi de özetliyor. Onun için bizler de burada il Valisi olarak, ilçe kaymakamları, il müdürlerimiz, belediye başkanlarımız, herkes kendi sorumluluk alanında temsil ettiğimiz Mahallenizin sorununun, halkımızın ihtiyaçlarının hem aktarılması hem de giderilmesi noktasında çalışıyorlar.

Dolayısıyla sizin görevinizin önemli bir görev olduğunu da ifade etmek istiyorum, köprü görevi görüyorsunuz, vatandaşlarımızla devletimiz arasında önemli bir köprü görevi ifa ediyorsunuz. Vatandaşlarımızın oradaki ihtiyaçlarını, sıkıntılarını, hissiyatlarını bizlere, devletimizin, yönetimlerimizin tüm arkadaşlarımıza onları getiriyorsunuz ve onları takip ediyorsunuz, onun için sizlere bu anlamda ne kadar teşekkür etsek azdır.

 Şüphesiz ki Ben zaman zaman görüyorum Muhtar kardeşlerimizi mahallelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında diyorlar ki hemen her şey bir anda olup bitiversin versin, ama bir anda olmuyor ama baktığımızda hakikaten önemli gelişmelerin yaşandığını da hep birlikte görüyoruz. İşin doğrusu bir taraftan muhtar kardeşlerimiz bir taraftan muhtar kardeşlerimizin dayanışmasını ortaya çıkaran dernek başkanlarımız hep birlikte bu anlamda koşturuyorlar. Allah hepinizin yardımcısı olsun, tüm illerde olduğu gibi ilimizde de Bakanlığımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Muhtar kardeşlerimizle ilçelerde toplantılar yapıyoruz. Şu ana kadar 6 ilçede Muhtar kardeşlerimizle, sizlerle toplantılarımızı gerçekleştirmiş olduk.

Tabii ki bunlar söz konusu olurken ülkemize yönelik bir takım sinsi planlarında harekete geçirildiğini, bir takım hain planların devreye sokulduğunu da maalesef görüyoruz. 15 Temmuz ihanet girişiminde hep birlikte yaşadık, sizlerin, halkımızın büyük bir özverisi, Mahalle Muhtarlarımızın, milletimizin gücüyle bu ihanet planını ortadan kaldırmış olduk. Hepinize bu anlamda teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde talimatlarıyla ve sahiplenmesiyle birlikte tüm halkımız vatanına, milletine, devletimizin bekasına ve geleceğimize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktık ve çıktınız onun için de teşekkür etmek istiyorum.

Bu ihaneti ortaya koyanların hiçbir şekilde bu ihanet hareketlerinden vazgeçmediğini de görüyoruz. Yüzyıl öncesinde memleketimizin aziz topraklarının ihanetçiler tarafından işgal edildiği zamanlarda, yüzyıl öncesinde Çanakkale’de, Balkanlar’da, Kurtuluş Savaşında, Milli Mücadelede karşımıza ne kadar ihanet çıktıysa Aziz milletimiz, sizlerin dedeleri, hepimiz yüzyıl önce nasıl düşmanları yurdumuzdan def ettiysek bugün de ülkemize yönelik ihanet planlarını sizlerin, milletimizin gücüyle hep birlikte aşacağız, bunu böyle ifade ediyorum.

Hepiniz televizyonları seyrediyorsunuz, radyoları dinliyorsunuz, gazetelere bakıyorsunuz ve görüyorsunuz. Eften püften sebeplerle bir şeyler uydurup ülkelere çöreklenip, oraları sömürüp özellikle Müslüman ülkelerde insanları birbirine kırdırıp oraların kaynaklarını sömürme noktasında hain emeller beslediklerini görüyoruz. Katar meselesi de bunun bir örneği, birbirlerine farkı yok gelmiş Katar'a çörekleniyorlar oraya kota uyguluyorlar. Bu aziz, mübarek ramazan gününde Müslüman ülkeye bir başka Müslüman ülke bu hareketleri yapabiliyorlar ama onları örgütleyen, onları yöneten, onlara bu sinsi planları uygulatan, akıl hocalarının kim olduğunu da gayet iyi biliyorsunuz.

15 Temmuz'un içerdeki ki piyonlarını harekete geçiren ihanet odakları gibi. Dolayısıyla bizler tüm bu ihanetler karşısında birliğimizi, beraberliğimizi iyi bir şekilde muhafaza etmek noktasındayız, kalbimizden ve gönlümüzden o sevgiyi, birbirimize olan yaklaşımlarımızı ve güzellikleri asla ve asla yok etmemeliyiz.

Vatandaşlarımızın sizin de temsilini bulunduğunuz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının, sorunlarının iyi bir şekilde giderilmesi gerekiyor.  Malatya'da önemli gelişmeler yaşanıyor, her bir kurum kendi imkânları çerçevesinde, devletimizin vermiş olduğu kaynaklar çerçevesinde, yerel kaynaklarla birlikte ihtiyaçları görüyor. Şimdi Yaz Mevsimi özellikle Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz imkânlar ölçüsünde asfalt çalışmalarını yapıyorlar, yürütüyorlar, bununla birlikte yol açma çalışmaları, içme suyu, kanalizasyon ve diğer hizmetler yapılmaya çalışılıyor, kaynaklar, imkânlar iyi oldukça o hizmetlerin mahallelerinize gelmesi noktasında da şüphesiz ki daha iyi olacaktır.

Özellikle bu iftar akşamında dikkat çekmek istiyorum, Malatya'nın kayısısı çok önemli ve Malatya'nın hangi ürünleri var, baktığımızda bir temel ürünü var, kayısı. Bu kayısının sizin emekleriniz de aynı zamanda sizler muhtar olmakla birlikte üreticisinin çiftçilikte yapıyorsunuz, her bir insanın üç aşağı beş yukarı bir kayısı ağacı sahipliği var. Dolayısıyla derim noktasına gelindi, kayısımızın da değerini bulması gerekiyor, baktığımızda işçilik ücretleri, gübre, ilaçlama ve benzeri sulama da dâhil olmak üzere maliyetleri yüksek, ama bu anlamda altyapıda bir takım yetersizliklerle birlikte kayısı hak ettiği parayı bulamıyor. Onun için bugün Ticaret Borsamızda ilgili kurum yetkilileri ve ihracatçılarımızla bir toplantı yaptık. Toplantı da  yeni sezonda kuru kayısıda üretici ortalama fiyatının 7,0-7,5 TL.- arası olması ihracat satış fiyatının da ortalama 3,50 $ olması gerektiği fikri oluştu.

Bu konuda şüphesiz ki olumlu bir gelişmeler var, Gümrük ve Ticaret Bakanımızın Bakanlığı uhdesinde bulunan lisanslı depoculukla ilgili talimatları verdiler, ilimizde de bu çalışmalar devam ediyor. Lisanslı depoculuk kayısıda fiyat dalgalanmalarını yıllar içerisinde düzenleyecek, kaliteli ve sürdürülebilir ürün olmasını sağlayacak, gün kurusu ve diğer kükürtlü kayısının da dayanma süresini arttıracak. Bu noktaya gelinceye kadar da çiftçimizin ihtiyacı ve acili yetine binaen ürününü değerinin altında fiyata almak isteyenler olabilir, lütfen dikkatli olalım, ben buradan ilan ediyorum,  dört numaralı kayısı için ifade ediyorum bir buçuk liranın altında fiyata satmasınlar. Toplantıda da denetimler konusunda gerekli talimatları verdim. Yeter ki çiftçimizin, üreticimizin alın teri olması gereken bir yerini bulsun.” dedi,

Vali Toprak konuşmasının sonunda “İftar davetimize icabet ederek katıldıkları için tüm muhtar kardeşlerime ve diğer katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” diyerek herkesin bu gün idrak edilecek Kadir Gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN