Vali Toprak, Basın Bizim Kolumuz ve Kanadımız

Vali Mustafa Toprak, İlimizdeki Mahalli Basın Kuruluşlarını ziyareti kapsamında bu gün Anadolu'da Vuslat, Malatya Net Haber, Bu Sabah ve Malatya Söz Gazetelerini ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, İlimizdeki Mahalli Basın Kuruluşlarını ziyareti kapsamında bu gün Anadolu’da Vuslat, Malatya Net Haber, Bu Sabah ve Malatya Söz Gazetelerini ziyaret etti.

Anadolu’da Vuslat’ın Tv, Radyo, İnternet Haberciliği ve geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan Gazetesi ile Malatya ve izlenebilir alanlara çok önemli katkı sunduğunu ifade eden Vali Toprak, uydu üzerinden yayın yapan televizyonun böylelikle geniş bir kitleye hitap ettiğini ve radyo yayınlarının yanı sıra gazete ile de bunu taçlandırmış olmasının önemine değinerek bu vesile ile de yayın hayatına başlayan gazete sebebi ile de kendilerini kutlayarak gazetenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Vali Toprak, Malatya Net Haber Gazetesini ziyaretinde asli görevlerinin yanı sıra ilimizdeki dinamikler arasındaki güzellikleri, iletişimi, koordinasyonu ortaya çıkarmaya çalıştığını belirterek, mahalli basının görev yapma noktasındaki hedef kitlesi olan vatandaşların sorun ve taleplerini manşetlerine taşıyarak ilin valisi olarak başta kendisi olmak üzere ilin yöneticilerinin dikkatine, görüşüne getirdiklerini söyledi.  

Bu Sabah Gazetesini ziyaretinde de vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermeye, vatandaşın hissiyatını, meramını en iyi şekilde algılamaya çalıştıklarını belirten Vali Toprak, son yıllarda hükümet ile birlikte vatandaş odaklı, insan odaklı yaklaşımların ön plana çıktığını, vatandaşlarından bu olgunluğa erişmesi ile de devletten beklentilerinin de aynı platformda buluştuğunu ifade ederek bunda Basın- Yayın Kuruluşlarının da önemli katkılarının olduğunu ifade etti.

Vali Toprak, son olarak ziyaret ettiği Malatya Söz Gazetesinde bir taraftan toplumun huzuru, mutluluğu, güveni, hoşnutluğu için görev yapmakta olduğunu diğer taraftan da vatandaşların sıkıntılarını taleplerini iyi bir şekilde takip edebilmek, hükümetin ilimize vermiş olduğu kaynakları yerli yerinde, zamanında kullanmak amacıyla görevini yürüttüğünü, bu görevi yürütürken de ilin tüm dinamikleri ile iletişim halinde olduğunu, Basın Yayın Kuruluşlarının, Medyanın bu konuda kendilerine büyük bir yardımda bulunduğunu belirtti. 

Ziyaret ettiği Mahalli Basın Kuruluşlarında ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden yetkililer ve çalışanlarla bir süre sohbet eden Vali Toprak’a çeşitli sorular soran ve röportaj yapan basın mensupları bu ziyaretler esnasında da mesleklerinin gereğini yapmaktan geri kalmadılar.

Vali Toprak, bu röportajlarında “Malatya’nın hak ettiği markaya çıkabilmesi için hepimizin üzerine düşen görevler var, Ağustos ayından sonra ilimizde bir futbol kulübünün süper ligde olması onun getire­ceği bir hareketlenmeyi oluşturacaktır. Bu takımla maç yapacak takımların buraya, yöneticilerinin, taraftarlarının buraya gelecek olması, burada adeta yeme içme sektörünü, konaklama sektörünü, ulaşım sektörü­nü ticari alandaki Malatya ürünlerini buradan getirip götürme ve turizm tanıtımı olmak üzere çok önemli bir işlevin olacağını düşü­nüyorum. Yani bir Malatya markasından bahsediyorsak markayı oluşturan bile­şenler var. Onlardan birinin de spor olduğunu futbol olduğunu, yani biz Malat­ya'nın marka değerini yük­seltmek için de böyle ilave değerlerle güçlendirmemiz lazım. Bu bakımdan bizlere düşen görevler kadar siz basın yayın kuruluşlarına da belki de daha fazlası olacak şekilde görev düşecektir. İnşallah Malatya'nın iyi bir marka ile dünya arenasına güzel haberlerle yer alacak şekilde çalışması, hazırlıkları devam eder. Bu anlamda yaptığım bu ziyarette sizlerle de yakinen tanışmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

İlin Valisi olarak devletimizin bize vermiş olduğu sorumluluk ve özgürlüklerimiz içinde görevimi yapmaya çalışıyorum. Şüphesiz ki Valilik bir taraftan toplumun huzurunu mutluluğunu güvenli ve hoşnutluğunu temin etme altyapısında kurmakla birlikte, diğer yandan vatandaşımızın ihtiyaçlarını sıkıntılarını ve dertlerini iyi bir şekilde takip edebilmek hükümetimizin verdiği ve verebileceği kaynakları zaman çizelgesine uygun bir ortamda gerçekleştirebilmek önemli. Bu anlamda bizler de görevimizi yapıyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim bakışımız devletimizin yeni ve gelişen durumlar karşısında vatandaş odaklı bir bakış ortaya koyuyor. Bu anlamda bizler de bu bakış doğrultusunda görevimizi yapıyoruz.

Biz görevimizi yaparken işin doğrusu tüm dinamiklerimiz ile iletişim ve koordinasyon içinde olmamız gerekiyor. Bunu sağlarsa eğer hem toplumun katmanları arasında ki ilişkiyi düzenlemiş oluruz hem de toplumun beklentilerini de iyi bir şekilde yerine getirmiş oluruz. Bunu yaparken basın yayın organlarından bize kolaylık sağladıkları aşikârdır. Kamu yayıncılığı görevini yürütüyorsunuz. Bunu yaparken vatandaşlarımızda olan heyecanı istekleri, isteksizlikleri, hoşnutsuzluğu, hoşnutluğu iyi bir şekilde alıyor ve köprü görevi görerek manşetlerinizle ilgili kurumlara aktarıyorsunuz, Bu çok önemli bir durum. Bizim işimiz aslında vatandaş olan kısmını toplum yönetimdeki hissiyatı almak ve aktarmak. Bizlerin tek başına o hissiyatı alıp aktardığımız her zaman mümkün olmayabilir. Her bir noktaya gidebilmek ve o hissiyatı almamız zamanında mümkün olmayabiliyor. Sorumlu medya dediğimiz mesela vatandaşımızın isteklerini, şikâyetlerini ve dileklerini iyi bir şekilde alıp ilgili mekanizmaya aktarmanız, çok önemli basın bizim kolumuz ve kanadımız, bundan önce bu noktadaki sizin çalışmalarınızdan istifade ettik ve bundan sonra da etmiş olacağız. Şimdiden emeklerinize teşekkür etmek istiyorum” dedi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN