Vali Baruş, Akçadağ'da Kurum Yetkilileri ve Muhtarları Bir Araya Getirdi

Akçadağ İlçesinde İlçe Kaymakamı Hulusi Teke, İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan ve Kurum Müdürleri tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, Akçadağ Kapalı Spor salonuna geçti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Aydın Baruş, Akçadağ ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Akçadağ İlçesinde İlçe Kaymakamı Hulusi Teke, İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan ve Kurum Müdürleri tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, Akçadağ Kapalı Spor salonuna geçti.

  Toplantı öncesi Vali Baruş yaptığı konuşmada: “Bugün ilimizin güzel ilçelerinden Akçadağ’da sizlerle birlikteyiz. Akçadağ hem tarımsal ekonomisi ile hem de ulaşım imkânlarının rahat olması münasebetiyle inşallah önümüzdeki dönemde sanayi bakımından da yeni hamleler yapacak özelliğiyle gelişme vadeden ilçelerimizden birisi.

BU TOPLANTILARI YAPMAKTAKİ AMACIMIZ SİZLERİ İLK ELDEN DİNLEMEK

Değerli muhtarlarımız, bu toplantıları yapmaktaki amacımız sizleri ilk elden dinlemek sorunlarınızı açık şekle getirmenize imkân tanımak ve burada bulunan daire müdürü arkadaşlarımızla, Büyükşehir Belediyemiz ve Daire Başkanlarımızla birlikte görev alanları ile ilgili değerlendirmeleri sizlerle birlikte yapmak ve bulabildiğimiz çözümleri de en kısa sürede devreye koymak. Bu suretle vatandaşımızın bir nebze olsun yüzünü güldürmek ve kamu hizmetlerinden onların layık olduğu şekilde yararlanmasını temin etmek.

BUGÜN ARTIK TÜRKİYE AŞILAMADA DA ÇOK HIZLI BİR İVME YAKALADI

Biliyorsunuz uzun bir süreden beri Malatya olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. 2020 Ocak ayında yaşadığımız depremden sonra birde Mart ayında Pandemi’nin de gündeme gelmesi sebebiyle sosyal hayatımız kısıtlandı, ekonomik hayatımız kısıtlandı ve normal günlük yaşantımızda bile maske takar hale geldik ve gerçekten vatandaşlarımızın bu süreçten bunaldığını da biliyoruz. Bu uzun bir süreli mücadeleden sonra, vatandaşlarımızla elbirliği ile yapılan mücadeleden sonra artık güzel sonuçlar alınmaya başlandığını da görüyoruz. Bugün artık Türkiye aşılamada da çok hızlı bir ivme yakaladı. Günlük rakamlarla Türkiye geneli 1.200.000’e ulaştı. Gerçekten bu çok sevindirici biz de il olarak dün itibari ile 12.000’li rakamlara ulaştık. Toplamda da Malatya’da şu ana kadar 347.000 doz aşı yapıldı. 140.000 iki doz aşı yaptıran vatandaşımız var, yaklaşık 67.000’de sadece birinci dozu yaptıran vatandaşımız var. Akçadağ’da da 4000 civarında iki doz aşı yaptıran vatandaşımız var, 4000 dozda yaklaşık sadece birinci doz yapan vatandaşımız var. İlimiz ortalaması ile Akçadağ’ın ortalaması birbirine yakın olduğunu görüyoruz. Ama bu yönde gayretlerimizi artırmamız lazım, artık aşı sıkıntımız da kalmadı çok şükür ne kadar süratli bir şekilde aşılama yaparsak yaygın bir şekilde önümüzde bizi çok daha rahat günler bekliyor. Artık bundan sonra maske takma zahmetine girmek durumunda kalmayız.

AŞILAMA ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİN

Önümüzdeki iki aylık süreç aşılamada yoğun bir süreç olacak. Bu çok önemli, lütfen muhtarlarımız olarak hem kendimiz hem çevremizdeki insanlar, aileleriniz için hem de mahalledeki vatandaşlarımıza mutlaka aşı olmalarını önerin. Doktorlarımız ve sağlık görevlilerimiz kimlere aşı yapılamayacağını söylüyor, onun dışında bütün vatandaşlarımızın bu aşıyı olması lazım. Çünkü bu aşılama yaptırma sadece kendi sağlığımız için önemli değil aşı yaptıran insan aynı zamanda çevresindeki yakınlarını, ailesini de korumuş oluyor. Tüm topluma sirayet edecek bir hastalığın önüne geçmiş oluruz. Aynı zamanda önemli bir sorumluluk bizim üzerimizde. Akçadağ’da da bu aşılama oranlarını arttırmaya çalışalım. Sizlerin çabasıyla birlikte inşallah başarılı sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de çok daha rahat, güzel günlerin bizi beklediğini umuyoruz.

KAMU HİZMETLERİNDE BÜTÜN KURUMLARIN BİRLİKTE ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ

Diğer taraftan değerli muhtarlarımız bugün aramızda bulunan arkadaşlarımız Akçadağ’da yürütülen yatırım çalışmaları ile ilgili sizleri bilgilendirecekler. Bu konularda da sorularınız talepleriniz olursa onları da lütfen arkadaşlarımıza iletiniz. Kamu hizmetlerinde bütün kurumların birlikte çalışması çok önemli. Onun için bizlerde tüm İl Müdürlüklerimiz ilçelerimizde yaptığımız çalışmalarda hem yerel yönetimlerle hem de muhtarlarla birlikte hareket etme yönüne gidersek çok daha verimli neticeler alırız diye düşünüyorum. Aynı şekilde yatırımları planlarken de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gerçek bir şekilde karşılayacak olanlara yönelirsek bu da olumlu olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum inşallah toplantımız hayırlı geçer verimli geçer ve Akçadağ için güzel neticelere yol açar sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Toplantıda Kurum müdürleri sırayla kürsüye gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmalarının ardından Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonunda Muhtarlar Vali Baruş’u ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmiş olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Toplantı sonrası Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamlığına ziyarette bulunarak İlçe Kaymakamı Hulusi Teke’den ilçenin durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Aydın Baruş, ilçede yapımı devam eden ve iki ay içerisinde faaliyete geçmesi planlanan Toplum Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Binasını, Akçadağ Ziraat Odası tarafından yapılan Kayısı Eleme Kurutma ve Soğuk Hava Depolama Tesisi Yapım tesisi inşaatını, %55 fiziki gerçekleşmesi tamamlanan ve 2021-2022 eğitim öğretim yılına yetişmesi planlanan Ziya Gökalp Ortaokul binası Kamu Yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Son olarak Vali Aydın Baruş, Bingöl'ün Genç ilçesinde 7 Ağustos 2000 tarihinde operasyona giderken, teröristlerce yola döşenmiş mayının infilak etmesi üzerine şehit olan Piyade Komando Er Alper Güde’nin  ailesini ziyaret etti.

Ziyarette İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua ettiler.  

Ziyaretlerde Vali Aydın Baruş’a İlçe Kaymakamı Hulusi Teke, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mengen, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce,  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necati Ergür, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut ve İl Müftüsü Veysel Işıldar eşlik ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN