Vali Aydın Baruş'un Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin ilanının 98'inci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz Türk'ün hangi şartlara maruz kalırsa kalsın asla boyun eğdirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiş ve İstiklal Mücadelesinde kazandığı eşsiz zaferini Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla taçlandırmıştır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Cumhuriyetimizin ilanının 98’inci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz Türk’ün hangi şartlara maruz kalırsa kalsın asla boyun eğdirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiş ve İstiklal Mücadelesinde kazandığı eşsiz zaferini Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlandırmıştır.

19 Mayıs 1919’da, bin bir türlü imkansızlık içinde başlayan ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla nihai zafere ulaşan kurtuluş mücadelesi milletimizin en zor şartlarda dahi esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Büyük bir medeniyet mirası üzerinde yükselen genç Türkiye Cumhuriyeti esaret altında yaşayan diğer milletlerin bağımsızlık mücadelelerinde yol gösterici olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözünde ifadesini bulan Cumhuriyet Yönetiminde halk adına yetki kullanan organlar meşruiyetini ve gücünü milletten alır. Bu manada, Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir.

Türk Milleti, kuruluşundan bu yana, Cumhuriyetimize canı ve kanıyla sahip çıkmış, Atatürk’ün “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” sözüne olan inancını ve sadakatini egemenlik ve iradesine tasallut edenlere karşı verdiği cansiperane mücadeleler ile ispatlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98 yıllık geçmişi, yokluklar içerisinde kurulan yeni bir devletin milletiyle yekvücut haline gelerek ekonomik ve sosyal alanda büyük başarılar elde etmesinin, bölgesinde ve dünyada bugün önemli bir güç haline gelmesinin özetidir.

Bu güzel ülkenin, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında ülkemizi daima en ön saflarda tutmak için yılmaksızın çalışmak Cumhuriyeti ve bu cennet misali vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillerimize olan borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete göç eden Şanlı Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yâd ediyor, Saygıdeğer Malatya Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Aydın BARUŞ
Malatya Valis

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN