Uluslararası Film Festivali Malatya İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali istişare toplantısı Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı salonunda Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu başkanlığında gerçekleştirildi.  

İstişare toplantısına Genel Sekreter Ertan Mumcu’nun yanı sıra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Kadir Çelik, Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer ile basın mensupları katıldı.

İstişare toplantısı sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Malatya uluslararası film festivalinin 7’ncisini ilimizde icra etmek amacıyla yaklaşık 4 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Valiliğimizde Sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı yaptık. Festivalimizde görevli jürilerimiz ve diğer ekiplerimiz hemen hemen belirlendi, icra kurulumuz, yönetim kurulumuz belirlendi.

Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantıda ayrıca Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanlarımız ile bir araya geldiğimizde ortaya çok güzel bir tablo çıktı. Bizim iddiamız bu festival Malatya’nın festivaliydi o açıdan Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri de bizlere o anlamda maddi olarak destek verecekler, sponsor olacaklar.

Şehrimizin ve ilimizin bu festivale inanmış olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Kültüre ve sanata dair özellikle sinema gibi önemli bir branşta Malaya film festivalinin otoritelerce söylenmesi bizi çok mutlu ediyor. Anadolu’da Malatya film festivali; Adana ve Antalya gibi illerle birlikte niteliği ve inşallah niceliği itibari ile kendinden söz ettiren festival kimliğine bürünmek üzere. Burada sizlerin katkısı çok önemli o açıdan bugün de Malatya yerel medyamız ile 7’ncisini düzenleyeceğimiz Film Festivalinin istişaresini yapmaya, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tekrar katılım gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer ise yaptığı konuşmada, “Malatya Film Festivalinin başında bulunmaktan, böyle bir şehirde böylesine önemli ve anlamlı bir projenin parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Festivaller sinema için çok önemli. Daha önceki basın toplantısında da ifade ettiğim gibi festivaller sinema sektörümüzün can damarıdır.

Malatya film festivali ülkemizin önde gelen film festivallerinden biri haline geldi. Bu yıl inşallah 7’ncisini birlikte yapacağız. Bir festivalin 7’ncisinin yapılıyor olması sinemacılar açısından çok önemli. Çünkü bir festival düzenlemek, yükünü yüklenmek ve devam ettirmek olağan üstü bir güç gerektiriyor. Malatya film festivalinin bu anlamda önemli bir yol kat ettiğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda yoluna en iyi şekilde devam edecektir.

Malatya film festivali genelde ülkenin, yerelde Malatya’nın tarihi, kültürü ve geleneksel yapısına önem veren bir sinema ortamı olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Malatya film festivalini ülkemizin ve Malatya’nın dokusuna, kimliğine uygun bir şekilde yapmaya çalışacağız.

Malatya film festivali çatısı altında bu sene ilk kez bir yapım desteği vermeye başlıyoruz. Bu desteklerden biri Ertem Eğilmez Aile Filmleri desteği, 100 bin liralık bir destek. Diğeri ise TRT tarafından bağımsız filimler için verilecek olan destektir.

Festival sürecinde Malatya’yı hem yurt içinde hem de yurt dışında nasıl daha iyi tanıtabiliriz, Malatya’nın güzelliklerini nasıl daha iyi anlatabiliriz bunun meselesini güdüyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan basın mensupları ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN