'Türküler Ve Portreler' Projesi Kapsamında Fahri Kayahan Söyleşi ve Konseri Düzenlendi

'Türküler ve Portreler' projesi kapsamında düzenlenen Fahri Kayahan Söyleşi ve Konserinin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Bir bestekâr, bir tambur üstâdı, bir ses sanatçısı, bir oyuncu ve bir senarist olarak hiç unutulmayan eserlerin altına imza atan Malatyalı Fahri Kayahan, Anadolu insanının sesi ve yüreği olmayı başarmış müstesna bir sanatçıdır.' diye konuştu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“Fahri Kayahan, Anadolu İnsanının Sesi Ve Yüreğidir”

‘Türküler ve Portreler’ projesi kapsamında düzenlenen Fahri Kayahan Söyleşi ve Konserinin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bir bestekâr, bir tambur üstâdı, bir ses sanatçısı, bir oyuncu ve bir senarist olarak hiç unutulmayan eserlerin altına imza atan Malatyalı Fahri Kayahan, Anadolu insanının sesi ve yüreği olmayı başarmış müstesna bir sanatçıdır.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda düzenlenen Fahri Kayahan Söyleşi ve Konserine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay,  Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Başkanları, Kurum Müdürleri, merhum Fahri Kayahan’ın akrabaları, akademisyenler, eğitimciler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “ Malatya’lı çok değerli sanatçımız Fahri Kayahan’ı rahmetle yâd ediyorum. Eğitim hizmetlerimizde bizlere her zaman ciddi destekler sunan Yeşilyurt Belediyemizle ortaklaşa düzenlediğimiz Fahri Kayahan Söyleşisi ve Konserinde bizleri yalnız bırakmayan herkese en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, ‘Malatyalı Fahri’ olarak tanınan Bestekâr- Ses ve Saz Sanatçısı merhum Fahri Kayahan’ın sanata ve sinemaya olan katkılarının asla unutulmayacağını söyledi.

Fahri Kayahan’ın Anadolu insanın sesi ve yüreği olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ‘Türküler ve Portreler’ projesi kapsamında düzenlediğimiz Fahri Kayahan Söyleşi ve Konser programımızla birlikte kültürel hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. Kültüre, sanata, eğitime, spora ve sosyal hizmetlere çok büyük önem veren bir belediye olarak özellikle bu topraklarda yetişmiş, ülkemize ve kentimize büyük değerler kazandırmış insanlarımızın bıraktığı miraslara sonuna kadar sahip çıkıp, savunuyoruz ve bu tür kültürel etkinliklerle de yâd etmiş oluyoruz. ‘Malatya’lı Fahri’ olarak sanat dünyasında tanınan, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda şarkı söyleyen ve ömrü boyunca sanata, sinemaya ve kültüre çok büyük katkılar sunan rahmetli Fahri Kayahan’ı bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz. Bizim bir değerimiz olan Fahri Kayahan hayatı çilelerle ve zorluklarla geçmiş olmasına rağmen yazdığı eserlerle gönüllerde yer almıştır. Her biri ayrı bir kıymet ve değer taşıyan muhteşem eserleriyle çok büyük hayran kitlesine sahip, kendisine has tarzı ve üslubu olan Fahri Kayahan hiç şüphesiz bu toprakların sesi, vicdanı ve yüreği olmuştur. Gönül teline dokunan şarkılarını sürekli dinlediğimiz Malatya’lı Fahri, yeri asla doldurulamayacak müstesna ve kıymetli bir sanatçı olarak hafızalarımızda ve kalplerimizde yer edinmiştir. Türk Müziğine sayısız eserler kazandıran ve birçok sanatçının da yetişmesine katkı sunan Fahri Kayahan’ı unutmamak ve unutturmamak adına böylesine güzel ve anlamlı buluşmalarda sürekli yer alıp, hemşehrilerimizle birlikte aynı duygu atmosferini yaşamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Fahri Kayahan’ın hayatı ve eserlerinin yer aldığı ‘Malatya’lı Fahri Kayahan Hayatı ve Eserleri’ isimli kitabı da Malatya’lılarla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Çınar, “ Sanatsal ve kültürel alt yapısı çok güçlü olan Malatya’mızda yetişip, bu şehrin ruhuna ve kimliğine önemli değerler kazandıran sanatçılarımızın başında gelen Fahri Kayahan’ı kalıcı ve güçlü bir eserle geçmişten bugüne, bugünden de yarınlara taşımak adına güzel bir kitap hazırlayıp, kültür envanterimize dâhil ettik. Bugün ki söyleşiye konuşmacı olarak katılan Gazeteci Kemal Deniz ve Öğretim Üyesi Ramazan Çiftlikçi’de kitabın hazırlık sürecine çok ciddi katkı sundular, onlara da teşekkür ediyorum. Güzel ve kalıcı bir eserle Malatya’lı Fahri’yi geleceğe taşımış oluyoruz, herkesin evinde ve kitaplığında olması gereken güzel bir eseri ortaya çıkardık. Fahri Kayahan’ın eserlerine ve manevi mirasına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Sanata ve sanatçıya verilen destek toplumların gelişmişlik seviyesini göstermektedir. Bir toplum ancak sanatsal zenginliklerini yaşatarak, güçlendirerek, o alanda emek vermiş insanlara sahip çıkarak gelişip, büyüyebilir. Etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize de bu kitabı takdim edeceğiz. Bugün ki etkinliğimizde paydaşımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Fahri Kayahan’ın güzel eserlerini seslendirecek olan değerli sanatçılarımıza, söyleşimizin değerli konuklarına, gönlü ve yüreği her daim sanatın ve sanatçının yanında olan değerli hemşehrilerimize ve öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Prof.Dr. İlham Erdem’in yaptığı Fahri Kayahan Söyleşisine konuşmacı olarak katılan ‘Malatya’lı Fahri Kayahan Hayatı ve Eserleri’ isimli kitabın yazarları Gazeteci Kemal Deniz ile Öğretim Üyesi Ramazan Çiftlikçi, Fahri Kayahan’ın eserleri ve hayatı üzerine hazırladıkları sunumları davetlilerle paylaştılar.

Söyleşinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenleri Korosu tarafından Fahri Kayahan’ın eserleri seslendirildi. Şarkılara eşlik eden katılımcılar güzel ve keyif dolu bir akşam yaşadılar.

Konserin ardından etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plâketleri takdim edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, iki saate yakın süren söyleşi ve konserin ardından gelen davetlilere ‘Malatya’lı Fahri Kayahan Hayatı ve Eserleri’ isimli kitabı hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN