Toplasak mı? Hazır mı alsak?

Daha Önce 'Nasıl Bir Bilgisayar Alalım?' sorusunu cevaplamaya çalıştım. Şimdi bu sorunun devamı niteliğini taşıyan 'Toplasak mı? Hazır mı alsak?' sorusunu cevaplamaya çalışayım.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Daha Önce “Nasıl Bir Bilgisayar Alalım?” sorusunu cevaplamaya çalıştım. Şimdi bu sorunun devamı niteliğini taşıyan “Toplasak mı? Hazır mı alsak?” sorusunu cevaplamaya çalışayım.

Gün gelecek her evde bir bilgisayar olacak derken bilgisayarlar artık cebimize girecek kadar ergonomik hale geldi. Teknolojinin, iletişim sektörü ile entegre edilmesi bu gereksinimi zirve noktasına taşıdı. Akıllı telefonlarda ve tabletlerde işletim sistemlerinin 8.0 ve üstü olması, size günlük hayatta cihazın birçok özelliğini ve internetin sorunsuz kullanılmasına kolaylık sağlayacaktır.

Evde öğrencileri olan aileler, salgın hastalığın da mecbur bıraktığı eğitim sürecini uzaktan karşılayabilmek için öğrencilere bilgisayar ya da tablet almaya başladılar. Ancak aile büyükleri maliyeti uygun ve verimi daha çok olacak bir bilgisayarı nasıl alabiliriz diye düşünürken Toplama bilgisayar mı yoksa Hazır bir bilgisayar mı daha ergonomiktir diye düşünmeden almak ta istemiyorlar.

Hazır olarak adlandırılan MARKASI bulunan ürünler, genellikle firmaların kasa üzerine kendi markalarını bıraktıkları ve içerisindeki parçaların da çeşitli firmalardan alınan parçaların birleştirilerek firmanın istediği ürünün imal edilmesi ile oluşuyor. Özet olarak İşlemci, RAM ve Anakart vb. parçalar üreten firmalar, bu bilgisayar markasına özel bilgisayar üretiyor. Bu da ürünün bazı parçalarının maliyeti esas alınarak güncellenmemesine sebep oluyor ve ya zaman içerisinde yeni üretilen teknolojilere uyum sağlanması süresini kısaltıyor. Bu durumda sizin yapmanız gereken YERLİ MARKA ürün ya da Yetkili Teknik Servisi olan, tüketici haklarını gözeten firmaların ürünlerini tercih etmektir.

Toplama bir bilgisayar, sizin işlemci, RAM ve Anakartı gibi bir çok parçayı tercih ederek elde ettiğiniz bir bilgisayardır. Burada dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise parçaların birbirleri ile tam uyumudur. Parçaların üzerinde bulunan teknik özelliklerine bakarak ortak noktaları olan parçaları birleştirmek uyum için sizi daha avantajlı bir ürün oluşturmanızı sağlar. Bu tip bilgisayarların işlemci,  Ram ve anakartının teknolojisinin yüksek olmasına dikkat edin. Teknolojisi bu dönemde yüksek olan bu ürünleriniz, topladığınız bilgisayarın size uzun bir zaman güncelleme avantajı sağlar. Toplama bilgisayar alırken de yaşadığınız şehirde bulunan bilgisayar firmalarından destek almanız size ilerleyen zamanda hem bilgisayar parçalarında güncelleme yapmanızı hem de uygun maliyette ürün tercih etmenize yardımcı olacaktır.

Son dönemlerde uygun maliyette olan bilgisayarları inceledim. Sadece internete girsin, öğrencim uzaktan eğitim alsın ve ödevlerini yapsın diyorsanız yukarıdaki koşulları sağlayan MARKA ürün tercih etmeniz sizin teknik servis almanızı kolaylaştırır. Fakat ben bilgisayardan anlıyorum, biraz daha özellikli olsun, resimlerime montaj yapayım, kolaj hazırlayayım gibi bu ve bu durumun üzerinde işlem yapma düşünceniz var ise toplama bilgisayar almak en ergonomik seçim olacaktır.                                 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN