STK'lar Ramazan Gecelerinde Sahne Alıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında organize edilen Malatya Ramazan Geceleri teravih namazı sonrası farklı etkinliklerle devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında organize edilen Malatya Ramazan Geceleri teravih namazı sonrası farklı etkinliklerle devam ediyor. Malatya Ramazan Geceleri Grup TİLLO ve Grup Genç’ten sonra Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) temsilcilerini de ağırlıyor.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Malatya Şubesi (TİMAV) Malatya Ramazan Gecelerinde sahne aldı. Gece okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Geceye Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şube Başkanı Mehmet Demirbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İnsanların hayırlısı insanlığa faydalı işler yapandır.

Malatya Ramazan Geceleri açılış programında konuşan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şube Başkanı Mehmet Demirbaş; “Bizleri yaratan yaşatan insanlığa doğru yolu gösteren hak ile batılı birbirinden ayıran Kuran-ı Kerim’i indiren böyle güzel bir ramazan gecesinde bir araya getiren yüce rabbimize hamd ederim. Rabbimizin indirdiği Kuran-ı Kerim’i eksiksiz bir şekilde bize tebliğ eden onu en güzel şekilde açıklayan ve örnek olarak yaşayan önderimiz Hz. Muhammed (SAV) salat ve selam ederim” dedi.

Demirbaş, böyle güzel programlara ve hizmetlere vesile oldukları için Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş yetkililerine tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Kuranın indirildiği bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini içine alan kuran ayı Ramazan'ın ülkemize milletimize bütün İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini ifade etti.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Malatya Şubesi (TİMAV) hakkında bilgi veren Demirbaş, TİMAV 1997 yılında kurulan özelde imam hatip camiasına genelde bütün halkımıza hizmet etmeyi gaye edinen bir kuruluştur. Vakfımız Malatya Şubesi Malatya'nın eğitim sosyal kültürel hayatına önemli katkılarda bulunuyor. Başta İmam hatip liselerimize öğrenci kayıtlarının artırılması öğrencilerimizin mesleki ilmi ve kültürel açıdan geliştirilmesi ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi için çok yoğun çalışma içerisinde olmuştur. Gayemiz milletimizin özü ve gayesi olan imam hatiplilik misyonunun büyümesi gelişmesi ve yayılmasını sağlamaktır. İmam Hatiplik ülkemizde yarım asra dayanan mazisi ile insanımızın gönlüne taht kurmuş müstesna bir oluşum olduğunu söyledi.

İmam Hatip nesli Kuran’ın “Siz insanlık için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz iyiliği emreder kötülükten men edersiniz”(Ali İmran 110) şeklinde tanımlanan örnek ve önder bir nesil olduğunu, İmam hatiplilik sadece bir okul bir diploma değildir imam hatiplilik bir ideal ve bir davadır. Bu dava büyük bu dava ağır bu dava zor ve o kadar da şerefli ve yüce davadır. TİMAV olarak, ülkemizin ve milletimizin geleceğini rabbini tanıyan dinini bilen ve yaşamaya çalışan ve çağın ilimlerini bilen insanların hayırlısı insanlığa faydalı işler yapandır düsturuna sahip bir gençliğin yetişmesinde görüyoruz diye sözlerini tamamladı.

Malatya Ramazan Geceleri, Malatya İmam Hatip Liseli öğrencilerin hazırlamış olduğu ezgi, ilahi dinletileri, okunan şiir ve sergilenen tiyatro oyunlarıyla son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN