Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen Olağan UEFA Kongresi'nin 41.'si Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen Olağan UEFA Kongresi'nin 41.'si Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı. UEFA Kongresi'ne TFF adına Başkan Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç ve Mustafa Çağlar ile Genel Sekreter Kadir Kardaş katıldı. 41. UEFA Kongresi Finlandiya Futbol Federasyonu'nun verdiği resmi yemekle tamamlandı.

Helsinki Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi'nde Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 34 oyla UEFA Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Servet Yardımcı ile birlikte seçilen 8 üye 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak.

Yardımcı'nın yanı sıra; Karl-Erik Nilsson (İsveç), John Delaney (İrlanda Cumhuriyeti), Michele Uva (İtalya), Zbigniew Boniek (Polonya), Reinhard Grindel (Almanya), David Gill (İngiltere) ve Michael van Praag (Hollanda) UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi.

Demirören:  "Ülkemiz için, Servet Bey için hayırlı olsun"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Helsinki Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi sonrası yaptığı açıklamada, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Servet Yardımcı'ya hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Ülkemiz için, Servet Bey için hayırlı olsun. 30 seneye yakın UEFA'da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Sayın Şenes Erzik'e de teşekkür ediyorum. Şimdi dönem, Sayın Yardımcı'nın dönemi. Bugünkü seçim, ülkemizin ve federasyonumuzun gücünü de gösterdi. 30-35 arası oy bekliyorduk, beklediğimiz oyu aldık. Destek olan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Servet Bey'e de başarılar diliyorum. UEFA çok önemli bir merkez. Orada bir Türk'ün olması, federasyonumuzun, kulüplerimizin problemlerinin hukuksal olarak daha kolay çözülüp anlatılabilmesi açısından da önemli" diye konuştu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığının en önemli hedef olduğunu belirten Başkan Yıldırım Demirören  "Onun için önümüzde 1.5 yıllık bir zaman var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına hazırlanacağız" dedi.

Servet Yardımcı: "Ülkemiz ve futbolumuz çok güçlü"

UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Servet Yardımcı, "Ülkemiz ve futbolumuz çok güçlü. Hak ettiği değeri ve yeri bulmayı başarmıştır" dedi. Helsinki Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi sonrası Servet Yardımcı, çok değerli bir görevi devraldığını ifade ederek, "Gerçekten çok mutluyum, çok şanslıyım. Ülkemin adına, federasyonum adına en iyisini yapmak için buradayım. Ülkemiz ve futbolumuz çok güçlü. Hak ettiği değeri ve yeri bulmayı başarmıştır. Kader birliği yaptığım, yol arkadaşım Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Yıldırım Demirören'e şükranlarımı iletiyorum. İşini gücünü bıraktı, büyük destekler verdi. Tabiri caizse yollara düştü. Ülkemizin hak ettiği değeri bulması için çalışmalar yaptık. Bunun da karşılığını aldık" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini belirten Servet Yardımcı, "Cumhurbaşkanımız Türk futbolu, ülke için çok büyük bir şans. Türk futboluna büyük katkıları ve destekleri var. Kendisinin beni desteklemesi ve güven duymasından dolayı teşekkür ediyorum, şükranlarımı iletiyorum. Kendilerini mahcup etmeyeceğim inşallah. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim ve bu işi de başaracağım" şeklinde konuştu. tff

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN