Sehit Babası Vergi Borcundan Cezaevinde

VERGİ sini fazlasıyla verdi. Oğlunun canı sizin vergilerinizi misliyle ödemez mi ?

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

HAKKARİ Yüksekova'da Şehit olan Malatya Doğanşehir P.UZM. ÇVŞ Orçun KUBAT'ın babası, Derneğimiz Adana Şubesi üyesi, Denetleme Kurulu Başkan Yardımcımız Şehit babamız Mevlüt Kubat tutuklanarak cezaevine konmuştur. Bu olay bizileri derinden üzmüştür. Şehit babamız geçmişte yapmış olduğu ticari faaliyetinden dolayı 2008-2009 yıllarında vergi borçlarından dolayı kendisine açılan davaya katılamadığı için Vergi Usul kanununa muhalefet suçundan cezayi hüküm verilerek tutuklanıp cezaevine yatırılmıştır.

Evet, biz her zaman adaletin tecelli etmesi konusunda en hassas duygu ve düşünceleri belirten bir camiyayız. Fakat Ülkemizde yaşanan covid-19 salgını sebebiyle birçok suç çeşidini içeren ve cezası onanarak cezaevinde yatmakta olan hükümlüler salgın sebebiyle serbest bırakılmıştır. Bir Şehit babasının bu salgın sürecinde vergi usul kanuna mualefet suçundan tutuklanarak cezaevine konulması bizleri derinden üzmektedir. Şehit babamız kendisine açılan davaya katılmamış olabilir, fakat bu katılmama sebebi mahkemenin olduğu süreçte evladının Şehit olmasından dolayı yaşadığı acılı bir süreçte gerçekleşmesi ve bu süreçte acısını yaşarken ayrıca bu tür bir davayla uğraşması çok anlam içermemiştir. Çünkü şehit babamız en kıymetlisi olan evladını bu Vatanın bekası uğrunda fedakarca şehit vermiştir.

Şehit babamız bize göre bu vatan için evladını Şehit vererek tüm bedelleri en ağır şekilde ödemiştir. Biz her konuda adaletin yanındayız, fakat bu süreçte Şehit annemiz ikinci bir acı yaşayarak derinden yaralanarak yeni bir hüzün ile hüsrana uğramıştır. Şehit babamız ve şehit annemizin acılı yüreğini bir nebze olsun azaltmak adına bu cezanın ertelenmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Hep diyoruz ya biz sizin için ne yapsak azdır, işte şimdi yapılanlar hiçte azımsanacak bir şey değil, yani Şehit ailemizin bu olayda yanında olmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülke için fedakarlık yaparak Vatan Sağolsun diyen şehit ailesine bu durumda canın sağolsun diyebilmek en büyük erdemliktir. Bu konuda verilecek kararı Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adaletinin taktirine bırakıyoruz. Saygılarımızla...

Mustafa GÖZÜKARA

Türkiye Harp Malulü Gazıler Şehit Dul Ve

 Yetimleri Dernegi Malatya Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN