Samanlı, Alparslan Türkeş'in vefatı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

Bugün merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in vefatının 24. sene-i devriyesi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

4 Nisan 1997 yılında aramızdan ayrılan Başbuğumuzun sadece nur cemaliydi; ruhu ve davası hala ilk günkü harla yüreklerimizi yakıyor. Bunu hissedebilmenin tek bir sırrı var; o da şüphesiz Başbuğ’un içinde büyüttüğü ve uğruna tüm hayatını ortaya koyduğu milliyetçilik şuuruna ve sevdasına sahip olmaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Cennetmekan Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrılışının 24. yılında O’nu rahmet ve minnetle yad ediyorum. Şunu belirtmek isterim ki Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Başbuğ Alparslan Türkeş’in çizdiği o dosdoğru yoldan ilerlemenin verdiği dik duruşun müptelasıyız. Tıpkı onun gibi bu yolda çektiğimiz ve çekeceğimiz hiçbir sıkıntının nazarımızda bir ehemmiyeti yoktur. Türk Milliyetçisi olmanın ne denli zor olduğunu bize ilk öğreten kişi Başbuğumuzdur. Davasına ve sevdasına olan sadakatinden bir an olsun taviz vermemiş, dimdik durmuş, idamla yargılandığı zamanlarda bile haklı olduğu davaya sırtını dayayıp masaya yumruğunu vurabilmiş kudretteki birinden bahsediyoruz. İki büyük emanet bıraktı Başbuğumuz bizlere; biri Milliyetçi Hareket Partisi, diğeri ise Ülkü Ocakları’dır.

Cennetmekan Başbuğumuz içi boş bir siyaseti asla kabul etmemiş ve her zaman davayı öğreterek, tarihimizi ve Türklerin yüzyıllar süren gücünü anlatarak en sağlam adımların atılabileceğine inanmıştır. Mesleğinden de edindiği askeri disiplini hiçbir zaman terk etmemiş; arkasında Milliyetçi Hareket Partisi’ne dev gibi bir ordu bırakmıştır. Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş, ömrünün tamamını bu ülkenin refahına adamış; şeref dolu bir geçmiş, güçlük ve çile ile perçinlenmiş 80 yıla sığan bir hayat hikayesi bırakmıştır. Herkes bilsin ki; bizler Başbuğumuzun bıraktığı bu mukaddes davanın en sadık koruyucuları ve hizmetkarlarıyız. Bir an olsun Kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’in bizlere miras bıraktığı bu kutsal davaya zeval gelmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Liderimiz Devlet Bahçeli önderliğinde, son nefesimize kadar davamızı haykıracağız. Tıpkı Başbuğumuz gibi bizler de bu davanın çiçekli değil; dikenli yollarına talip olduk.

 Vefatının 24. yıldönümünde Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmet ve minnetle anıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN