Pütürge'de Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni Yapıldı

Pütürge İlçesi Bir çok Projenin Temel Atma Töreni ve Açılışıyla Tarihi ve Muhteşem Günlerinden Birini Yaşadı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Pütürge Belediyesi  tarafından Pütürge İlçesinde Yapımı devam eden  , ve biten ayrıca yapımına başlanacak olan  Projelerin  Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni   Büyük Bir Coşku ve Katılımla Gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık , Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır , AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı  ve Teşkilat Üyeleri  , AK Parti Pütürge İlçe Başkanı Mikail Sülük ve Teşkilat Üyeleri , MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir , Pütürge Kaymakamı  Erkan Savar , Daire Müdürleri , İstanbul’dan Gelen İş Adamları , Sivil Toplum Örgüt Başkanları ve Üyeleri ile Pütürge’li Vatandaşlar Katıldı.

İlçede Emniyet Binası ve Lojmanlarının Temel  Atma Töreni , TOKİ Pütürge ve Pazarcık Konutlarının Temel Atma Töreni , MASKİ Tarafından Yapılan Altyapı Hizmetlerinin Tanıtımı, Kapalı Pazar Yeri Açılışı ,Araç Filosu Tanıtımı ve Tepehan Hilltop Otelinin Açılışı ve Tören Atma Törenleri Düzenlendi.

Açılışta bir konuşma yapan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , Malatya’dan  , Türkiye’nin farklı illerinden ve Pütürge’mizin dışından bu tarihi güne katılan ve teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.  Bugün burada Pütürge’miz tarihi günlerinden birini yaşamaktadır.  Pütürge özellikle AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte ciddi yatırımlar almaya başlamıştır. Ben benden önce ki belediye başkanlarımıza da ilçemize verdikleri hizmetlerden dolayda teşekkür ediyorum.    İlçemiz özellikle Malatya’nın Büyükşehir olmasından sonra daha da büyük hizmetler almaya başlamıştır. Özellikle ilçemizden desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Bey ve tüm ekibine İlçem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Pütürge Altyapısı ve Üstyapısıyla birçok hizmeti son 3-4 yıl içerisinde fazlasıyla almaya başlamıştır.   Grup köy yollarının iyileştirilmesi ve birçok köprü ve yolların yeniden yapımı  , içme suyu ve sulama suyu çalışmaları bu dönem içerisinde fazlasıyla önemsenerek yapılmıştır.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , Kubbe Dağı Tünelinin ve Grup yollarının hizmete girmesi ile Malatya Pütürge Doğanyol arasının 20 km kısalacağını ve Kubbe dağındaki 300 adet viraj bu projeyle yok olacaktır. Karlı buzlu 1930 rakımlı olan Kubbe Dağı devre dışı kalacaktır. Halkımızın bölgemizin makus talihi değişecek Bölge özellikle Ekonomik ve Turizm anlamında kısacası her alanda  geri kalmışlıktan kurtulacaktır. Ayrıca TOKİ’nin  Pütürge’ye yapacağı Konutlarla ilçenin büyük bir sorunu olan barınma sorunu giderilecektir. Tepehan Hilltop Otelinin yapılmasıyla  Nemrut Dağına gelen turistlerin konaklama sorunu büyük bir ölçüde giderilmiştir.  Ayrıca Pütürge Belediyesi olarak  takviye ettiğimiz 21 araçla  belediyenin araç filosu güçlendirilerek  , Belediyemiz halkımıza  daha iyi hizmet verecektir.

Başkan Mehmet Polat ,  özellikle Pütürge için hiçbir zaman desteğini esirgemeyen  ,Projelerimize desteklerini esirgemeyen   AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye ve Diğer Milletvekillerine  , Malatya Büyükşehir Malatya Belediye Başkanı  Ahmet Çakır ve tüm Ekibine , , AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ‘ya , Malatya’da ki Daire ve Kurum Müdürlerine  kısacası  emeği geçen Diğer Siyasi ve Bürokratlara teşekkür  ediyorum diyerek   Pütürge İlçesinde bugün gerçekleştiren tüm  projelerin ilçemize ve Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada , Pütürge her zaman hizmetin en iyisini hak etmektedir.   Pütürge’li her daim devletinin ve milletinin yanında olmuştur.  Bugün burada İlçemiz tarihinin en önemli günlerinden birini yaşamaktadır. Sizin bir evladınız olan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat’a çok teşekkür ediyorum. Başkanım hiç kimsenin hayal edemeyeceği proje ve yatırımlara imza atmıştır. Özellikle  Kubbe Dağı Tünel Projesine herkes hayal diyerek  olacak gözüyle bakmazken  , başkanım  hayal denilen Kubbe Dağı Tüneli’nin yapımının hayalden gerçeğe dönüşmesini sağlamıştır. Ayrıca başkanım her fırsatta bizi Malatya’ya geldiğimizde ve Ankara’ya  ziyaretlerinde sıkıştırarak Pütürge için olması gereken projeleri ve yatırımların takipçisi olmuştur. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da yaptığı konuşmada ,  Pütürge İlçemiz yatırımlar noktasında ,Malatya Büyükşehir olduktan sonra ciddi hizmetler almaya başlamıştır. Pütürge’nin tüm köylerinde ki yolların yapımında ve asfaltlanmasında , özellikle içme suyu ve sulama suyu konusunda  verdiğimiz hizmetlerle   Pütürge’nin bir çok sorununu Pütürge Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz çalışmalarla giderilmiştir. Mehmet Polat Başkanıma  Pütürge ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı  çok teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmalardan sonra İlçede yapımı devam eden Emniyet Binası ve Lojmanlarının Temel  Atma Töreni , TOKİ Pütürge ve Pazarcık Konutlarının Temel Atma Töreni , MASKİ Tarafından Yapılan Altyapı Hizmetlerinin Tanıtım Töreni , Kapalı Pazar Yeri Açılışı , Araç Filosu Tanıtımı ve Tepehan Hilltop Otelinin Açılışı ve Tören Atma Törenleri büyük bir katılım ve coşku ile  yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN