Polat, 'Ramazan Ayı Ortak Paylaşım, Birliktelik ve Hoşgörüdür'

Yeşilyurt'ta Ramazan Ayının Manevi İklimine Uygun Etkinlikler Düzenlenecek

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Af, mağfiret ve bereket ayı olan, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı Müslümanlar için bir kaynaşma, ortak paylaşım, birliktelik ve hoşgörüyü ifade eder” dedi.

Polat yazılı mesajında, "Müslüman’ın heyecanla beklediği Mübarek Ramazan-ı Şerif ayına bir kez daha kavuşabilmiş olabilmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı, tüm İslâm âleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret zamanıdır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir.

Ramazan ayı, insanların kendi iç dünyalarını terbiye etmesi, yoksulları doyurup gözetmesi, sevap ve ödülün bir fırsat olarak yakalanması bakımından yardımlaşma, dayanışma, rahmet ve bereket ayı, tüm güzellikleri içerisinde barındırmaktadır.

Bin aydan daha hâyırlı olan Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan Ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği özel bir zaman dilimidir.

Mübarek Ramazan ayının ülkemizde, şehrimizde ve ilçemizde tüm İslam Âleminde yarattığı birleştirici gücün, dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olması en büyük arzumuzdur.

Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum.

Ramazan ayının milletimize, ülkemize, Alem-i İslam’a huzur, barış, merhamet getirmesini ve bu ayda kazandığımız güzel hasletlerimizin, Ramazan’dan sonra da devam etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Malatya ve Yeşilyurtlu hemşerilerimin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum” düşüncelerine yer verdi.

 “RAMAZAN AYININ MANEVİ İKLİMİNE UYGUN ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Başkan Polat, Ramazan ayı boyunca Yeşilyurt İlçesinde düzenleyecekleri etkinlikler ve diğer hizmetlerle ilgili şu bilgileri paylaştı; “ Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği Ramazan ayında ne kadar daha fazla istifade edebiliriz, bunun gayreti, azmi ve çabası içindeyiz. Geride bıraktığımız üç yıllık dönemde Ramazan Aylarında düzenlediğimiz meydan iftarları, özel yemek davetleri, lokma ve şerbet ikramlarıyla hemşerilerimizle birlikte Ramazan ayının o eşsiz güzelliklerini hep birlikte yaşadık. Hemşerilerimizin iftar etkinliklerine gösterdiği yoğun ilgi ve alaka bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu yılda; rahmeti, bereketi ve feyziyle dopdolu, paylaşma, kardeşlik ve dayanışmanın üst seviyede yaşandığı 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının manevi iklimine uygun etkinlikler düzenleyeceğiz.

“EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAHÇESİNE İFTAR ÇADIRI”

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde kuracağımız İftar Çadırında hasta ve hasta yakınlarına iftar yemeği ikram edeceğiz.

“HEMŞERİLERİMİZLE MAHALLE MEYDANLARINDA İFTAR YAPACAĞIZ ”

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın duygu yüklü manevi iklimini Yeşilyurt İlçesinin dört bir tarafında hep birlikte yaşamak ve aynı sofrayı hemşerilerimizle paylaşmak için düzenlediğimiz meydan iftarlarımız bu yılda devam edecek. Geçen yıl 13 mahallemizde düzenlediğimiz meydan iftarlarımız bu yılda devam edecek. Barış ve kardeşlik ayında binlerce kardeşimizle birlikte iftar sofralarına oturup, elimizi semaya açıp okuyacağımız dualarla iftarımızı yapacağız. 

 “KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE İLAHİLERLE DOLU DOLU PROĞRAMLAR”

Meydan İftarlarında Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve ney dinletisiyle mübarek Ramazan ayının manevi havasını kıymetli hemşerilerimizle birlikte soluyacağız.

“ESKİ RAMAZAN’LARI HATIRLATAN NOSTALJİK TİYATRO GÖSTERİLERİ DÜZENLEYECEĞİZ”

7’den 70’e tüm hemşerilerimize hitap edecek şekilde organize edeceğimiz Meydan İftarlarında; Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubumuz tarafından sahnelenecek Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları başta olmak üzere eski Ramazan’ları hatırlatacak nostaljik tiyatro gösterileri düzenleyeceğiz. 

“TERAVİH NAMAZLARINDA LOKMA TATLISI VE ŞERBET İKRAMI”

Ramazan ayı boyunca her gün farklı camilerde teravih namazından sonra vatandaşlara lokma tatlısı ve şerbet ikramlarımız devam edecek.

 “HUZURLU VE GÜVENLİ BİR RAMAZAN AYI İÇİN EKİPLERİMİZ SÜREKLİ SAHADA OLACAK”

Yeşilyurt Belediyesi olarak, Ramazan ayının ilçemizde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşanması için gereken tüm tedbirleri alacağız. Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizle yaptığımız koordinasyon toplantılarında;  Ramazan ayı boyunca ilçe genelinde alınacak tedbirleri görüştük ve bazı önemli kararlar aldık.  Belediye Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve personellerimiz 30 gün boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürecektir. Bizlerde ekiplerimizin çalışmalarını sık sık yerinde denetleyerek hizmetlerimizin halkımıza en güzel şekilde ulaşması için gayret sarf edeceğiz. Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşler Müdürlüğü ekiplerimizin mesai saatleri Ramazan Ayına göre ayarlanacak. Ekiplerimiz günün her saatinde sahada olacak ve halkımızın taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verecek. Vatandaşlarımız Yeşilyurt Belediyesinden taleplerini 444 8 910 nolu numaradan mesai saatleri içerisinde bize bildirebilirler.

“HALKIMIZIN SAĞLIKLI ÜRÜNLER TÜKETMESİ İÇİN DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz Ramazan Ayı boyunca lokanta, kasap, manav, pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini rutin kontroller dışında sık sık denetliyorlar.  Halkımızın iftar ve sahur yemeklerinde sağlıklı ürünler tüketmesi için tüm tedbirleri alıyoruz.

“İBADETHANELERİMİZ GÜL KOKACAK”

Yılda iki defa genel temizliğini yaptığımız ibadethanelerimizin genel temizlikleri Ramazan ayına özel olarak yapılıyor. Camilerimize gül suyu kokusu sıkılıyor, böylelikle camilerimiz gül gibi kokacak. Ekiplerimiz, camilerimizin temizliğinin yanında ilçemizin bütün mahalle, cadde ve sokaklarının temizliğine özen gösterecektir” dedi.

 “İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hasta, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri ve toplumun dezavantajlı kesimlere Ramazan ayı boyunca gıda, yakacak, giyecek ve eğitim gibi alanlardaki desteklerini sürdüreceklerini, “Baştacı” projesiyle yaşlı vatandaşların evlerindeki temizlik ve diğer bakım hizmetlerine ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN