Polat, 'Ramazan Ayı Kardeşlik, Barış, Dostluk ve Dayanışmadır'

Rabia Parkı Meydan İftarında Üç Bin Kişi Aynı Sofrada İftar Yaptı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt  Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Rabia Parkında üç bine yakın kişinin katılımıyla düzenlenen, TGRT ile Vuslat Tv’nin naklen yayınıyla dünyanın dört bir tarafındaki Malatyalıların da takip ettiği Meydan İftarında yaptığı konuşmada, “Cenab-ı Allah’ın biz kullarına nasip ettiği bu manevi iklimi iyi değerlendirmeliyiz. Ramazan Kur’an-ı Kerim ayıdır, küskünler varsa barışsın, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatalım. Rabbim oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin” dedi.

ÜÇ BİN KİŞİNİN KATILDIĞI İFTAR PROGRAMI TGRT VE VUSLAT TV’DEN NAKLEN YAYINLANDI

Yeşilyurt Belediyesinin Özalper, Abdulgaffar, Samanlı ve Şeyhbayram Mahallelerinin birleştiği Rabia Parkında düzenlediği iftar programında genci yaşlısıyla üç bine yakın mahalle sakini aynı sofra etrafında bir araya gelerek, iftar anının manevi havasını hep birlikte yaşadılar.   

TGRT ile Vuslat Tv’nin naklen yayınlarıyla dünyanın dört bir tarafındaki Malatyalılarında takip ettikleri Meydan İftarına eşi Yasemin Polat ve çocuklarıyla birlikte katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri, Ramazan Ayı’nın paylaşma ve dayanışma ruhuna uygun bir görüntü sergilediler.

RABİA PARKI PAYLAŞMA VE KARDEŞLİĞİN HUZURUNA ŞAHİTLİK ETTİ

Vatandaşların yoğun katılımıyla dolan Rabia Parkı paylaşmanın ve kardeşliğin huzuruna şahitlik etti. Mahalle sakinleri, bu yıl da Ramazan’ın manevi atmosferini yaşadıklarını ve yaşanan bu kardeşliğin tüm İslam âlemini kuşatmasını dilediklerini ifade ettiler.

BAŞKAN POLAT, CANLI YAYINLARA KONUK OLDU

Yoğun bir katılım altında gerçekleşen iftar programına katılanlarla sohbet edip, istek ve talepleri dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iftar programını naklen yayınlayan televizyon kuruluşlarının canlı yayınlarına konuk oldu. Ramazan ayına özel olarak hazırladığı etkinlikler ve meydan iftarlarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Polat, Türkiye ve Dünyanın birçok yerindeki Malatyalıların Ramazan Ayı’nı kutladı.

İLAHİLER VE TASAVVUF MÜSİKİSİYLE MANEVİ BİR HAVA OLUŞTU

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncularının Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları meydan iftarına davet etmeleriyle başlayan etkinlikte ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Gönülleri feth eden ilahiler ve tasavvuf musikisiyle farklı bir atmosferde gerçekleşen meydan iftarında, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

“RAMAZAN AYININ ÇOŞKUSU VE BEREKETİ MALATYA’MIZDA ÜST SEVİYEDE YAŞANIYOR”

Birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olan Ramazan Ayı’nda   yardımlaşma duygularının en üst seviyeye ulaştığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramazan coşkusunun ve bereketinin kentin her yerinde hissedildiğini söyledi.

“RABBİM ORUÇLARIMIZI KABUL VE MAKBUL EYLESİN”

Tüm İslam Âlemi ve Malatyalıların Ramazan Ayı’nı tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Meydan İftarımıza büyük ilgi gösteren mahalle sakinlerimize ve bizleri naklen yayın aracılığıyla dünyanın dört bir tarafında izleyen tüm hemşerilerimizin mübarek Ramazan Ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin inşallah. Cenab-ı Allah bizleri hakkıyla oruç tutanlardan, Ramazan Ayının bereketinden ve feyzinden hakkıyla istifade edenlerden eylesin.  Âlemlerin Efendisi Hz.Muhammed ( SAV ) Ramazan ayını ‘ Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdeliyor. Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki; rahmet günlerini yaşıyoruz, mağfiret günlerini yaşayacağız ve inşallah ateşten kurtuluş günlerini de yaşayıp mübarek Ramazan Bayramına kavuşacağız. Rabbim en güzel bayramları bu aziz millete nasip etsin “ dedi.

“MEYDAN İFTARLARINDA KARDEŞLİK, PAYLAŞMA VE DOSTLUK HÂKİM “

Rabia Parkındaki iftarların her zaman daha farklı ve çoşkulu geçtiğini dile getiren Başkan Polat, “ Vatandaşlarımızın iftar programına ilgisi, çocuklarımızın neşesi ve mutluluğu her şeye değer, bizim amacımızda bu kardeşliği sürekli daim kılmaktır.7’den 70’e tüm hemşerilerimizin aynı sofra etrafında buluşup sohbet edip oruç açması birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmaktadır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Hep birlikte aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açma fırsatı verdiği için Cenab-ı Allah’a hamdolsun. İftar davetimize katılan tüm mahalle sakinlerine, dört mahallemizin muhtarlarına içten teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

BİNLERCE MAHALLE SAKİNİ AYNI SOFRADA İFTAR YAPTI

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından binlerce mahalleli okunan ezanla birlikte dualarla oruçlarını açtılar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN