Polat, İdlip'teki İnsanlık Dışı Saldırıyı Kınıyorum

Başkan Polat, Suriye'nin İdlip kentinde kimyasal silahlarla gerçekleşen insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyorum.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Meclisinin Nisan Ayı 2.Oturumunda yaptığı konuşmada, “Suriye’nin İdlip kentinde kimyasal silahlarla gerçekleşen insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyorum. Genç yaşlı demeden insanları katledenleri Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

Nisan Ayı 1.Oturumunda Encümen Üyeleri ile İhtisas Komisyonlarında görev alacak üyeleri belirleyen Yeşilyurt Belediye Meclisi,2.Oturumunda komisyonlardan gelen raporlar ve teklifleri tek tek görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen toplantıda öncelikle 04 Nisan 2017 tarihli Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1.Oturumunun karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda dokuz madde Mayıs Ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenirken, bir madde ise İmar Komisyonuna havale edildi.

“HEDİYEM KURAN OLSUN” KAMPANYASINA DESTEK

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “ Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasının desteklenmesini oybirliği ile kabul eden Belediye Meclisi, Sütlüce Mahallesinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait bir arsanın 300 metrekarelik bölümünün Kur’an Kursu ve Müştemilatlarının yapılması için Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesini kararlaştırdı.

ÖZALPER’DEKİ MUHTARLIK PARK ALANININ İSMİ ŞEHİT MUSTAFA BALTACI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu raporu doğrultusunda; 2007 yılında Osmaniye’de teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Komando Onbaşı Mustafa Baltacı’nın ismi Özalper Mahallesi Güllü Sokak’ta bulunan, daha önceden “Muhtarlık”olarak isimlendirilen parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis, 2017 yılında gençler, kadınlar, çocuklar ve engelli vatandaşlara yönelik düzenleyeceği sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler için Yeşilyurt Kent Konseyine Belediye Kanununun 76’ncı maddesi gereğince 200 bin TL. parayardımında bulunulmasını onayladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin AK Parti’li Üyesi Hüseyin Kalan’ın istifasıyla ilgili Meclis Üyelerine bilgi verildi.

MAYIS AYI TOPLANTISI 2 MAYIS’TA

Nisan Ayı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 2 Mayıs Salı Günü saat 14:00’de gerçekleştirilecek.

POLAT, “İDLİP’TEKİ ALÇAK SALDIRIYI KINIYORUM”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, toplantı bitiminde yaptığı konuşmada, Suriye’nin İdlip kentinde kimyasal silahlarla gerçekleşen saldırının insanlık dışı olduğunu söyledi.

İdlib'te düzenlenen saldırıda çoğu çocuk onlarca insanın hayatını kaybetmesinden derin bir üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Polat, “Suriye’nin İdlip kentinde geçtiğimiz günlerde kimyasal gazlarla gerçekleşen, onlarca insanın hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı en ağır biçimde kınıyoruz. İnsan olan, vicdan sahibi olan hiç kimse bu alçaklığı yapamaz. Dünya’nın gözü önünde gerçekleşen bu katliam tüm insanlığa yapılmıştır. Dünyadaki örgüt ve kuruluşlarında iflas ettiği çok açıktır, hiçbir değerleri yoktur. Bu yaşananlara sessiz kalmak, duyarsız yaklaşmak ancak vicdanları körelmiş, kalpleri kararmış insanlara mahsustur. Görüntüleri izlerken kanımız dondu, böyle bir vahşeti yapan ve yaptıranları Allah’a havale ediyorum.Cenab-ı Allah zulüm ve baskı altında olan, hain saldırıların hedefindeki tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN