Özmen, Sigortalarınızı Sadece Acentelere Yaptırın

İnternet Üzerinden 'Ucuz Sigorta' Dolandırıcılığı...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Üyesi Selahattin Özman, Malatya’da 200 dolayında sigorta acentesi bulunduğunu belirterek, bu acentelerin en düşük fiyattan poliçe kestiğini söyledi.

Son günlerde Türkiye genelinde internet üzerinde yaptırılan sigorta dolandırıcılığı yoğun bir şekilde konuşulurken, Malatya’da bu tür dolandırıcılıktan dolayı mağduriyetlerin yaşandığı belirtildi.

Dolandırıcılar tarafından internet üzerinden ‘ucuz sigorta’ adı altında vatandaşları kandırarak başta araç ve ev sigortaları olmak üzere sahte sigortalar yapılıyor. Daha önce başta büyük şehirlerde olmak üzere Konya’da büyük çaplı görülen bu dolandırıcılık yöntemi, son olarak Malatya’da da görüldü.

Sigorta firmalarının Partaj şiflereli hacklenerek ‘ucuz sigorta’ şeklinde arama motorlarında çıkan bir siteden ulaşan müşterilere, piyasa fiyatının çok daha altında fiyat verilerek, EFT yoluyla para alınarak sahte sigorta poliçeleri düzenleniyor. Ucuz fiyata sigorta yaptırdığını zanneden vatandaşlar, bir müddet sonra dolandırıldıklarını anlıyorlar.

Acente dışında sigorta yaptırmayın.

Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Üyesi Selahattin ÖZMAN vatandaşları uyararak, Sigorta Acentesi dışında sigorta yaptırmamalarını söyledi.

Ülkemiz’ de 30 dolayında sigorta firması ile Malatya da 200 dolayında sigorta acentesi bulunduğunu belirten Selahattin Özman, bu acentelerin aynı zamanda gönüllü/ücretsiz rehber ve danışmanlık hizmeti de sunduğunu kaydetti.

İnternet üzerinde ‘ucuz sigorta’ adı altında yapılan dolandırıcılığın son zamanlarda arttığını ve Malatya’da da görülmeye başlandığını kaydeden Özman, “İnternet üzerinden dolandırıcılar piyasa fiyatının çok altında müşterilere fiyat vererek, Acentelerin Partaj şifrelerini hackleyip, alakasız kişilerin kartlarını sisteme girip, paraları EFT veya havale yoluyla istiyorlar. Bu durum hem sigorta yaptırdığını sanan poliçe sahibini, hem biz acenteleri, hem de kart sahiplerini mağdur etmektedir.

Malatya’daki 200 dolayındaki sigorta acentemiz, yetkilisi bulunduğu 30 dolayındaki firmada tek tek fiyat sorarak, vatandaşlarımıza en ucuz sigorta poliçesini kesiyorlar. Bu acentelerimiz aynı zamanda yılın 365 günü müşterilerine gönüllü ve ücretsiz bir şekilde rehberlik ve danışmanlık hizmeti de veriyor. Herkes gönül rahatlığıyla acentelerde sigortalarını yaptırıp, poliçelerini kestirebilirler. Mağdur olmamak ve mağdur etmemek adına lütfen sigortalarımızı bizzat yetkili sigorta acentelerinden yaptıralım” şeklinde konuştu.

İnternet üzerinden yapılan sigorta poliçesi dolandırıcılığına karşı ilgili firma ve kişiler tarafından gerekli şikâyetlerin yapılarak, yasal sürecin başlatıldığı bildirildi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN