Öncü İzcileri Malatya'ya Döndü

Çanakkale Savaşlarında 57. Piyade Alayının 102 yıl önce kullandığı yoldan 'Dedeciğim Ben Geldim' sloganıyla yürüyerek ecdadını yad etti. 

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Geçtiğimiz günlerde Malatya’dan Çanakkale’ye kına yakılarak uğurlanan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, Çanakkale Savaşlarında 57. Piyade Alayının 102 yıl önce kullandığı yoldan "Dedeciğim Ben Geldim" sloganıyla yürüyerek ecdadını yad etti. 

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Kulübü’nden yapılan açıklamada, "22-26 Nisan Nisan tarihleri arasında Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından, 57. Alayın taarruz öncesinde karargah olarak kullandığı Çanakkale Eceabat ilçesi Kocadere Köyü yakınlarındaki yerde düzenlenen uluslararası "Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda" bulunan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, 25 Nisan saat 05: 00'te top ve tüfek sesleriyle uyanarak ve sabah ezanıyla birlikte yürüyüş hazırlıklarını tamamladı. Kınalar Yakılarak Mehter Marşıyla Uğurlandı. İzcilerimiz, kamp alanından o zamanki askerler gibi "hamur kızartması ile kırık buğday çorbası" içerek başlarında "enveriye kabalağı", sırtlarında "Dedeciğim Ben Geldim" yazan cepkenleriyle yürüyüşe başladı. Kamp alanı uğurlama töreninde izcilere, mehter marşı eşliğinde "Kınalı Hasan" gibi saçlarına kınalar yakılarak uğurlandı. 

Her ilden gelen izciler, şehitliklerde geceledi. Her ilden bir izci ise 57. ve 27. Alayın beraber yattıkları şehitliğe, 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Beyin mezarı yanına giderek orada geceledi.  

17 kilometrelik patika, dağ, dere ve geçitlerden oluşan yürüyüş yolunu yaklaşık 7 saatte başarıyla tamamlayan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri tekrar kamp alanına döndü.

Öncü Gençlik açıklamasında, "Bu yıl 41 izci ve lider ile katıldığımız Çanakkale Milli Bilinç Kampında izcilerimiz atalarımızın vatan, millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşadılar. Milli manevi duygularla donanarak evlerine geri döndüler" dendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN