Minik Tıkırtı Dergisinin Genç Kadrosundan ABYB'ye Ziyaret

İnönü Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Sosyoloji Bölümü Öğrencileri tarafından 1.sayısı çıkarılan Çocuk Dergisi 'MİNİK TIKIRTI' yazar öğrencileri, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret ettiler.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

    Çıkarmış oldukları Minik Tıkırtı  isimli dergiyle yayım dünyasında biz de varız diyen, Elif Ahsen Demirdağ , Yasin Demir, Zeliha Cintemir, Çağrı Biber ve Buket Karaboğa Anadolu Basın Yayın Birliği(ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt’u ziyaret ederek dergi hakkında bilgiler verdiler.

    Malatya’da ilk ve tek olan derginin 1. sayısını çıkardıklarını ve 2.sayısının da çok yakında çıkacağını belirten dergi editörü Elif Ahsen Demirdağ ‘’Minik eller Büyük işler peşinde’’ diyerek bu yola çıktıklarını ifade etti. Demirdağ, “dergimizim ilk sayısını 2019 yılının Mart  ayında çıkararak yayım dünyasına ‘Merhaba’ dedik. Dergi için yazdıkça keyif almaya başladık ve kendimizi daha da geliştirmiş olduk. Özellikle 8 yaş üzeri çocukların okuma alışkanlığını arttırmak, bu konuda duyarlılık kazanmasını sağlamak ve dergimizi okuyan minik kardeşlerimizin eğlenerek  yeni bilgiler öğrenmesini sağlamak amacıyla dergiyi yayımladık’ ’ifadelerine yer verdi.

     Miniklere yönelik de kısa bir açıklama yapan Editör Elif Ahsen Demirdağ ,’’ Bizler memleketin dört bir yanından tek bir amaç için bir araya gelmiş Minik Tıkırtılarız. Bu sıkıntılı pandemi sürecinde siz miniklerimizin  boş vakitlerini öğretici, verimli ve eğlenceli geçirmeleri için Minik Tıkırtı dergisini çıkardık. Belki de adımızı ilk kez duyuyorsunuz, bundan sonra bu tıkırtı kulaklarınızdan eksik olmayacak. Dergimiz hassasiyetle hazırlanıyor ve uzman hocalarımız tarafından incelenerek sizlere sunuluyor. Bizler de çalışmalarımızı sizlere gönül rahatlığıyla sunabiliyoruz. Tek amacımız sizlerin  gelişimine katkıda bulunmak. Ömür boyu bitmeyecek olan öğrenme süreçlerine küçük bir katkımız olursa ne mutlu bizlere! Hazırlamış olduğumuz çalışmalar siz miniklerimizin motor becerilerinin ve hayal güçlerinin gelişmesine büyük fayda sağlayacaktır. Gelin birlikte düşleyelim’’ şeklinde konuştu.

    Minik Tıkırtı dergisinin genç ekibini çaba ve gayretlerinden dolayı tebrik eden Anadolu Basın Yayın Birliği(ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise ‘’ Türkiye’nin yazan, sorgulayan, merak eden ve üreten gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Yavuzkurt “Yazmak yani düşündüklerini kağıda dökmek dünyanın belki de en zor işidir. Ülkemizin sizler gibi üreten gençlere ihtiyacı var. Başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, kaleminizin günden güne daha güçlenerek yeni başarılara imzalarınızı atmanızı temenni ediyorum. Umarım öğrencilerimiz bu dergilerden hedeflediğiniz şekilde faydalanır, modern ve büyük Türkiye'nin varlığını devam ettirmesinde aklı hür, vicdanı hür birer bireyler olarak kendilerini yetiştirip aktif rol alırlar. Çıkarmış olduğunuz  derginin  öğrencilerimize hayatları boyunca faydalı olmasını diliyorum" diye konuştu.

   Ziyaret, genç yazarların Başkan Yavuzkurt’a  dergilerini takdim etmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN