Malatya'ya Sağlıkta 4.6 Milyonluk Dev Yatırım

Bakan Tüfenkci: Malatya Sağlık Üssü Olacak

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne verilecek tıbbi cihazların tanıtım toplantısına katıldı. Toplam tutarı 4 milyon 625 bin TL olan yeni cihazların şehir için hayırlı olmasını temenni eden Bakan Tüfenkci, “Malatya ilçeleriyle birlikte sağlıkta hak ettiği yerin daha da üzerinde bir noktada konumlanmış olacak, sağlıkta üs haline gelecek” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Kamu Hastaneleri Genel Se -kreterliği tarafından alınan tıbbi cihazların tanıtım toplantısında konuştu. İnsana hizmetin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Sağlık hizmeti vermek sabır isteyen fakat bir o kadar da şerefli bir hizmettir. Eşrefi mahlukat olan insanı tedavi etmek, insanların ağrılarını sızılarını dindirmek her türlü takdirin üzerindedir. Dolayısıyla fedakarca çalışan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

SAĞLIKTA BÜYÜK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti ile birlikte Türkiye’de sağlık alanında bir devrim gerçekleştirildiğine dikkati çeken Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Türkiye AK Parti ile beraber sağlıkta büyük bir devrim yaptı, büyük bir değişime ve dönüşüme imza attı. AK Parti Allah’a hamdolsun, Türkiye’nin her yerinde sağlık hizmetlerinin standardını müthiş derecede yukarıya taşıdı. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle hastanelerimizde her konuda gerçekten dünya standartlarının yakalandığını görüyoruz. Hastanelerimizde verilen hizmetlere baktığımızda da Avrupa ve dünya ile boy ölçüşebilecek hizmetleri bugün hastalarımız almakta. Aynı zamanda buradaki personellerimizin yetiştirilmesi noktasında da Avrupa’da ve dünyada Türk doktorlarının isim yaptığını ve yer edindiğini görüyoruz. Ülkemizin hedeflerinden birisi de dünyanın çeşitli yerlerinden birçok hastanın tedavilerini Türkiye’de yapmasını sağlamak. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da ciddi bir çalışma yürüttüğünü ifade etmek gerekir.”

MALATYA BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Bakan Tüfenkci konuşmasının devamında Malatya’nın sağlık potansiyelini değerlendirdi. Sağlıkta Malatya’nın bölgesinde ve ulusal alanda ciddi bir yer ve potansiyele sahip olduğunu aktaran Bakan Tüfenkci, “Gerek yatak kapasitesi gerek personel sayısı gerek hasta başına düşen doktor sayısı itibariyle Malatya bölgenin parlayan yıldızlarından birisi. Bilindiği üzere 2017 yılının başında Malatya Devlet Hastanesi’ni, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hayata geçirmiştik. Hastanemiz bu statüye kavuştuktan sonra bu unvanı destekleyici alet ve ekipmanların da hayata geçirilmesi, buralara kazandırılması gerekiyordu. İşte bu noktada ilimizdeki arkadaşlarımızın talepleri, Bakanlığımızın planlamaları ve Sayın Recep Akdağ Bakanımızın da irade ortaya koymasıyla bu cihazları şehrimize kazandırdık” şeklinde konuştu.

TOPLANTI ESNASINDA AKDAĞ’DAN CİHAZ SÖZÜ

Bakan Tüfenkci toplantı esnasında, Malatya için ihtiyaç duyulan hiperbarik oksijen tedavisinde kullanılan cihaz için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştü ve kendisinden cihazın sözünü aldı. Bakan Tüfenkci, Akdağ’a hem diğer cihazlar hem de bu cihaz için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

5 MİLYON LİRAYA YAKIN DEV YATIRIM

Yeni alınan cihazların ileri teknoloji ürünü olduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, “Bu cihazlar, tanı ve tedavi noktasında Malatyalı hemşehrilerimize, hastalarımıza büyük katkılar sağlayacaktır” dedi. Cihazların hastanelere dağıtımı ve tutarları hakkında da bilgi veren Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne; fiyatı 700 bin TL olan 1 adet robotik yürüme cihazı, fiyatı bir milyon 700 bin TL olan 1 adet anjiografi cihazı, fiyatı 250 bin TL olan endovizyon sistemi, fiyatı 350 bin TL olan 1 adet USG cihazı, 1 adeti 100 bin TL olan 3 adet anestezi cihazı, fiyatı 170 bin TL olan 1 adet ameliyat mikroskobu, fiyatı 150 bin TL olan 1 adet fako cihazı, 1 adeti 40 bin TL olan 8 adet diyaliz cihazı, fiyatı 95 bin TL olan 1 adet orta düzey ekokardiografi cihazı, yine fiyatı 110 bin TL olan bir adet üst düzey ekokardiografi cihazı kazandırılmıştır. Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastane’mize; 100 bin TL değerinde 1 adet anestezi cihazı, yine fiyatı 150 bin TL olan 1 adet fako cihazı ve fiyatı 250 bin TL olan 1 adet endovizyon sistemi kazandırılmıştır. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanemize de; 2 adet diyaliz cihazı, değeri 40 bin TL olan 1 adet küvoz ve bir adet de USG cihazı renkli doppler kazandırılmıştır. Doğanşehir Devlet Hastanemize ise 1 adet küvoz ve 1 adet USG cihazı renkli doppler kazandırılmıştır. Cihazların toplam tutarı da 4 milyon 625 bin TL’dir.”

MALATYA HASTANELERLE DONATILACAK

Bakan Tüfenkci, hastane yatırımlarından da bahsederek, “Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına 97 milyon bütçeli, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanemizin de temeli atılıyor. Yine Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nin ek bina inşaatı devam ediyor. Malatya Fizik Tedavi Hastanesi’ni, Battalgazi’ye 200 yataklı Devlet Hastanesi’ni, Darende 20 yataklı FTR ek binayı, Arapgir’e yeni bir devlet hastanesini, Doğanşehir’e 100 yataklı bir devlet hastanesini, ayrıca Doğanşehir ve Pütürge devlet hastanesi lojmanını da şehrimize kazandırıyoruz. Yine İnönü Üniversitesi içerisindeki onkoloji hastanemizin de temelini attık. İnşallah bu hastanemizi de hızlı bir şekilde bitirdiğimizde Malatya hem üst basamak hem üçüncü basamak hem de diğer tedavi basamaklarıyla beraber hak ettiği yerin daha da üzerinde bir yerde konumlanmış olacak. Ben bu cihazların Malatya’mıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimize de sağlık diliyorum” şeklinde konuştu.

BAKAN TÜFENKCİ’NİN GAYRETLERİYLE ÇOK CİDDİ PAY ALDIK

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vahap Boztepe ise tıbbi cihaz planlamasında Bakan Tüfenkci’nin desteğiyle çok ciddi anlamda pay aldıklarını dile getirerek, “2017 yılının kamu hastanelerine verilecek olan tıbbı cihazların planlaması yapıldı. Bu planlamada Malatya’ya verilen tıbbi cihazlarla ilgili Sayın Bakanımızın özel ilgisi ve gayretleriyle çok ciddi anlamda bir pay aldık. Hatta şöyle söyleyeyim, listeyi birkaç defa incelemek zorunda kaldım. Öyle cihazlar vardı ki gerçekten bu cihazların Malatya’ya verildiğine inanamadım. Sayın Bakanımız bu cihazlarla özellikle ilgilendi. İnşallah 2017 Malatya’da sağlık yılı olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN