Malatyalı İzzet Özkan, Dünya 2.Cisi Oldu

Adanada düzenlenen kulüpler arası Dünya Jeet Kune Do şampiyonasında, Dünya 2.cisi oldu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Antrenörü ile yaptığımız röportaj şöyle ifadeler geçti.

Sayın Usta!. Dünya şampiyonu İzzet Özkan kimdir?

İzzet Özkan benim kivrem olur, Pütürge Poskıran köyü veya Huşikan da diyorlar oralıdır. 2018 de bir çok öğrencim içinden sabır ve sebatla çalışan beş çocuk babası olan bir öğrencimdir. Tüm öğrencilerim bir sebeple benden ayrılmasına ve benim Devlet memuriyeti gereği Ankaraya yerleşmeme rağmen İzzet  benle iletişimi kesmedi.  Yarım kalan dersleri 3 yıl boyunca telefon görüşmelerimizle (tembih, nasihat ve tavsiye usulü) devam ettirdi. İzzet’in bu başarısıyla bendeniz de Spor tarihinde üstelik dövüş sanatlarında bir olamayacağı kanıtladım. Telefon ile eğitim bu öğrenci ve öğretmen bütünleşmesidir. Sanki birbirimizle yan yana idik. Bu usulü ustam Sijo Yuksel Yılmazdan almıştım. Bazan ustamla sorulu cevaplı görüşmelerim olurdu bu görüşmeleri öğrencimle uyguladım.

Usta! Nasıl kişi telefonla eğitim alabilir?

Bu konuda haklı olabilirsiniz. Ancak bizim görüşmelerimiz elbetteki önceden verdiğim teknik bilgiler üzereydi. Ancak aynı esasla yeni taktik ve tekniklerin temelini kavrayan kişi verdiğim tüm nasihatleri alır.  

Maç günü gelmişti, İzzet ile Maçların yapılacağı ilde ( Adana’da) buluştuk. Ve onunla biraz şaka usulü teknik çalıştık baktım verdiğim nasihat ve taktikler meyve vermiş. Maç başladı ilk birinci dakikada hasmını eline geçirip yerde kilite aldı hakem saymıyordu ve el işareti de yapmıyordu. İzzet hasmını kilitte beklenilen den daha uzun tutmasına ve sebepsiz olarak hakem tarafından ayrılmasına sebep olmuştu sanki. Zira hakem ne sesli saymış ve ne de işaretle saymıştı. Sonuç itibariyle birinci olması beklenen İzzet 2. Sayılmıştı. Kısacası hasmı yenildiği halde eli havaya kalkan yenen o olmuştu.

İzzet aslen Pütürgeli olup Pütürgeli iş adamlarının ona sponsor olmasını yeğliyorum.  

Hocası Abdulkadir YİĞİT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN