Malatya'da 52 Araç Sürücüne Cezai İşlem Uygulandı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 78- Yönetmeliğin 150. Maddesi ve Ek-1 sayılı cetvelde belirli sürücülerin ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat bulundurulması ve kullanılmasına ilişkin esaslar düzenlenmiştir.

Bu amaçla ilimiz polis sorumluluk bölgesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 09 Haziran 2017 günü ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak başta yolcu taşımacılığı yapan otobüs sürücüleri olmak üzere tüm araçlar üzerinde sürücüleri ile ön ve arka koltukta bulunan yolcuların ‘Emniyet Kemeri Kullanımına’ yönelik yapılan denetimlerde 639 araç denetlenmiş, emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 52 araç sürücüne cezai işlem uygulanmıştır.

Yapılan tüm çalışmalarda vatandaşlarımızın trafik güvenliğini sağlanması, yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyma düzeylerini en üst seviyeye çıkarılması ve özellikle trafik kazaları ve sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmaların azaltılması hedeflenmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanında emniyet kemerini kullanımına yönelik  denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN