Malatya Ramazan Geceleri Başladı

Ramazan Ayının başlaması ile birlikte Malatya'da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen 'Ramazan Geceleri' başladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ramazan Ayının başlaması ile birlikte Malatya’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Ramazan Geceleri’ başladı.  Ramazanın ilk gününde Grup Tillo ilahi ve ezgileri ile Malatyalılarla buluştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ‘Malatya’da Ramazan Geceleri’ her gece farklı etkinliklerle Malatyalılarla buluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi yanında gerçekleştirilen Ramazan Gecelerinin ilk günü Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Müftüsü Ümit Çimen, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çakır; Halkımızla birlikte huzur ve mutluluk içinde Ramazan ayını geçireceğiz

Teravih Namazı sonrası düzenlenen Ramazan Gecelerinde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayını çeşitli etkinliklerle geçireceklerini söyledi. Sokak iftarlarının yanı sıra her akşam düzenlenecek olan Ramazan Geceleri ile vatandaşlarla buluşacaklarını belirten Çakır, “Halkımızla birlikte huzur ve mutluk içinde Ramazan ayını geçireceğiz” dedi.

Milletvekili Çalık: Sosyal Belediyecilik önemlidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, yapılan çalışmaların sosyal belediyecilik anlamında önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Ramazan ayında mağdur, muhtaç, yardıma ihtiyacı olan insanlarımızı göreceğiz.

Koruyacağız, kollayacağız. Belediyecilik sadece fiziki yapıları inşa etmekle olmaz. Yapılan bu çalışmalar sosyal belediyecilik anlamında önemlidir. Bu maneviyat ikliminde bizi yaşatan erdemlerin gün yüzüne çıkarılıyor olması önemlidir" diye konuştu.

Vali Toprak: Birliğimiz Daim Olsun

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, konuşmasından önce bir süre Diyarbakır'dan gelen Grup Tillo ekibiyle görüştü.

Vali Toprak, " Burada 30 gün boyunca birbirinden güzel programlar en iyi bir şekilde düşünülmüş, ben Cenab-ı Allah'tan, Ramazan Bayramına da bu güzellikler içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde kavuşturmasını diliyorum" dedi.

Akın: Ramazan ayının manevi ruhuna uygun etkinlikler yapacağız

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, etkinliklerle Ramazan Ayının manevi havasına ve ruhuna uygun etkinlikler yaptıklarını belirterek “Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalışmalar Malatya’da Ramazan Geceleri ve artı özellikle Ramazan çadırı aynı zamanda da şerbet ikramı bulunmak üzere farklı etkinlikler düzenliyoruz. Malatya’da Ramazan Geceleri Etkinlikleri düzenliyoruz. Her gün farklı bir sanatçımız sahne olacak. Bazı günlerde sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmalar da sahne alacak” diye konuştu.

Ramazan Gecelerinde çocuklara özel etkinliklerin de düzenleneceğini belirten Akın, Ramazan Çarşısında da tüm yörelere ait ürünlerin yer aldığını ve kent merkezinde de her akşam şerbet ikramında bulunacaklarını söyledi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN