Malatya Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünde Neler Oluyor?

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Görevleri arasında; Spor faaliyetlerini programlamak, düzenlemek, yönetmek ve gelişmesini sağlamak, spor idarecisi, Antrenör, Monitör, spor elemanları ve hakemleri yetiştirmek, eğitmek, sayılarını arttırmak, Eğitim Merkezlerini kurmaktır.   

Beden Eğitimi ve spor alanındaki Teknik bilgi ve spora ilgiyi arttıracak yayınlar yapmak, faaliyetlerde bulunmak gibi görevleri bulunmalıdır.

 Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde son zamanlardan yaşananlar pes dedirtti.  Özellikle son yaşanan masa tenisi il spor dalı görevlendirmesi için Federasyona gönderilen listede bulunan isimlerin masa tenisi ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan kişilerden seçilmesi masa tenisi camiasında şaşkınlık yaratarak bu spor dalıyla ilgilenen herkesi ayağa kaldırdı.

GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL SPOR DALI TEMSİLCİ Yönetmeliği’ne göre atamaları yapılacak olmasına rağmen Malatya gençlik ve spor İl müdürlü bu yönetmeliğe aykırı davranarak Masa tenisi Federasyonuna isimler önermiştir. 

İlgili yönetmeliğin Spor Dalı Temsilcilerinin Nitelikleri ve Atanmalarında uygulanacak esasları belirten 6. Maddesinde; İl spor dalı temsilcilerinde ilgili oldukları spor dalında sporcu, antrenör, hakem veya yöneticilik yapmış, spor çevresinde tanınmış ve iyi eğitim almış olma gibi nitelikler aranır” Maddesine göre isimlerin belirlenmesi gerekirken masa tenisi camiasının tanımadığı isimler seçilmiştir.
 
Malatya masa tensisi camiasının ve Türkiye Masa tenisi Federasyonunun il temsilcisi olarak üzerinde mutabık kaldığı masa tenisi sporcu, antrenör ve idarecisi olan Okan ORHAN, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.
2005 yılından itibaren Masa tenisi Branşına Sporcu, Antrenör ve İdareci olarak her yaş ve kategoride hizmetlerinin bulunduğunu belirten OKAN ORHAN Başta 

Türkiye Şampiyonluğu olmak üzere 
*10’un üzerinde Türkiye derecesi,
*20’nin üzerinde bölge derecesi 
*Türkiye Profesyonel liglerinde 10 yıl sporculuğum ve derecelerim
*Üniversiteler arası Avrupa şampiyonası ve uluslararası açık turnuvalarda ülkemi ve ilimi temsil etmiş olmama rağmen Gönül verdiğim branşıma il temsilcisi olarak hizmet etme istediğim Malatya gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından yönetmeliklere aykırı davranılarak engellemiştir.

 Türkiye Masa Tenisi Federasyonuna il temsilcisi adayı olarak önerilen isimlerin hangi kıstas ve değerlendirmeler göz önünde bulundurularak belirlendiği bilinmemektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN