Malatya Engelliler Kooperatifi Projesi Hayata Geçti

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

( MEKOOP Malatya Engelliler Kooperatifi Tarafından " Bir Bardakla Engelleri Aşalım " Sloganıyla Başlayan ve Engelli Bireylere Destek Amaçlı Kurulan Pet Bardak İmalat Yeri Melekbaba'da Açıldı.

Malatya Engelliler Kooperatifi Tarafından Yürütülen " Bir Bardakla Engelleri Aşalım " Projesi Hayata Geçti

Kurucu Başkanlığını 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği ve  Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Çalışma Gurup Başkanı Lale Naile Altıntaş'ın yaptığı   ( MEKOOP )  Malatya Engelli Kooperatifi Tarafından Engelli Birey  ve Ailelere  Destek Amaçlı Kurulan Pet Bardak İmalat Yeri Melekbaba Şehit Mehmet Yılmaz Caddesi No ; 14/A Yeşilyurt Adresinde  Açıldı.

( MEKOOP ) Malatya Engelliler Kooperatifi  Başkanı Lale Naile Altıntaş açılış konuşmasında bu iş yerini açmamızdaki amaç tamamen engelli bireylere ve ailelerine  maddi manevi destek sağlamak amacı ile kurulmuştur..  Şu an hedeflediğimiz kapasitenin altında çalışmamıza rağmen  pet  ve kağıt bardak imalatımıza başladık. Devletimizin ve KOSGEB'in desteği ile aldığımız  pet bardak makinesi günlük 3 bin bardak imalatı yapmakta.. Tek makine ile  istediğimiz sayıda bardak üretemizyoruz. Allah izin verir sistemi kurar ve yeni alacağımız bir kaç makine ile  imalatımız  dahada artacaktır.  İş yerimize ve Kooperatifimize alacağımız Her  bir makine   her yeni  bir engelli kardeşimize iş demek aş demek olacak.. İnşallah  milletimizin ve  devletimizin desteği ile  makine parkurumuzu genişledtip daha fazla engelli kardeşimize ve ailesine destek olacağız dedi.

Başkan  Lale Naile Altıntaş Buraya gelerek açılışımızı yapan Milletvekillerimize , Tüm Siyasi Parti Temsilcilerine , Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Yöneticilerine , Belediye Başkanlarına , Belediye Meclis Üyelerine  Muhtarlarımıza ve Tüm Mahalle Sakinlerine Teşekkür ediyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN