Malatya'dan Asayiş Haberleri

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalarda;

Büyük Mustafa Paşa Mahallesinde durumundan şüphelendiğimiz bir şahsın yapılan GBT sorgusunda; Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesince 1) Ruhsatsız Ateşli silahla mermi satın alma ve bulundurma 2) 02.12. 2020 tarihli evrakla ilimiz Şifa mahallesinde meydana gelen Silahla Yaralama olayının Şüphelisi olarak 3) Savcılık talimatı ile Gasp ve Yağma olayı ile ilgili olarak şubemiz Gasp Büro Amirliğince arandığı tespit edilmiş gereği ilgili birimde yapılmıştır

 

Özalper Mahallesinde bir şahsın üzerinden 1.34 gr Sentetik Kannabinoid madde elde edilmiştir.

 

Dabakhane Mahallesinde bir şahsın üzerinden 4.93gr Kubar Esrar elde edilmiştir.

 

Dabakhane Mahallesi bir şahsın üzerinden 8.34 gr sentetik Kannabinoid elde edilmiştir.

 

Aslanbey Mahallesinde bir araçtan meskun mahalde ateş etme ihbarı üzerine ekiplerimizce yapılan çalışmalarda bahse konu şüpheli şahıs olayda kullanmış olduğu Glock marka tabanca ile birlikte yakalanmış gerekli tahkikat başlatılmıştır.

 

İskender Mahallesinde bir şahsın yapılan kaba üst aramasında 46 adet uyuşturucu hap maddesi elde edilmiştir.

 

Hayvan pazarında hayvancılık işi ile uğraşan Müşteki K. D. olay saatinde N. T. ve yeğenlerinin iş yerine geldiğini kendisine hitaben istediğim yeğenlerimi yanında işe alacaksın, istemediğimiz kişileride işten çıkaracaksın dediğini ve aralarında kavga çıktığını kavga esnasında N.T. ve yeğenlerinin pompalı tüfek ile ateş ettiklerini ve yanında çalışan O. B.'nın yaralanması üzerine Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler olarak konu ile ilgili  yapılan çalışmalarda Olayın şüphelisi olan N. T., E. T., T. T., A. T.  ve B. T. isimli şahıslar yakalanmış ayrıca olayda kullanılan bir adet Pompalı Tüfek elde edilmiş gerekli tahkikat devam etmektedir.

 

Niyazi Mahallesinde bir şahıstan 32 adet  uyuşturucu hap maddesi elde edilmiştir.

 

20.01.2021 günü Cirikpınar Mahallesinde bir İşyerinde meydana gelen hırsızlık konusuyla ilgili şüpheli şahıslar çalmış oldukları malzemelerin bir kısmı ile birlikte yakalanmış, şahıslardan T. D. tutuklanmış, S.K. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı, konuyla ilgili yapılan çalışmada çalınan malzemelerin diğer kısmı olan 39 kutu musluk bataryası, 26 adet banyo musluğu, 40 adet uzun musluk, 110 adet lavabo musluğu ele geçirilmiş gerekli işlemler yapılmıştır.

 

Dabakhane Mahallesinde bir şahıstan 1 adet tabanca alınarak gerekli tahkikat başlatılmıştır.

 

Hacı Abdi Mahallesinde bir şahıstan 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.

 

Kireçocagi kavşağında araç içerisindeki bir şahıstan 1 BROWNİNG marka tabanca ve 6 adet fişek alınarak gerekli tahkikat başlatılmıştır.

 

  • Göztepe mahallesinde araç içerisinde bir şahıstan 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek tarafımızdan ele geçirilmiş gerekli tahkikat başlatılmıştır.

 

27.01.2021 günü Saray Mahallesinde kumar oynayan 4 şahsa idari para cezası uygulanmış, ayrıca kumar parası olan 200 TL para geçici olarak muhafaza altına alınmış, İşletmeci V. Ç. isimli şahıs hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlamak suçundan adli işlem yapılmıştır.

 

Yenihamam Mahallesinde bir şahsın üzerinden 12.24 gr sentetik Kannabinoid uyuşturucu madde elde edilmiş tahkikata başlanmıştır.

 

27.01.2021 günü Turgut Temelli Caddesinde Müşteki M.D.G.’ye karşı gerçekleşen Yağma-Kasten Yaralama-Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda; şüpheli E.G. Dabakhane Mahallesinde bir İş merkezinde olduğu tespit edilerek yakalanmıştır. Firari 3 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca suça konu 1 adet telefon ile ses sistemi ele geçirilerek tahkikata başlanılmıştır.

 

Milli egemenlik caddesinde bir şahıstan 6 adet uyuşturucu hap maddesi alınmış, gereği ilgili birimde yapılmıştır.

 

Kavaklıbağ Mahallesinde durdurulan 3 şahıstan toplam 7.07 gr Metamfetamin uyuşturucu madde ve bir adet hassas terazi'' elde edilmiş tahkikata başlanmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN