Malatya'da Sahte ve Yasadışı Tıbbi Ürün Operasyon Yapıldı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Malatya'da sahte ve yasadışı tıbbi ürün üreticilerine, dağıtıcılarına ve satışı yapılan web sitelerine yönelik PANGEA XV isimli operasyon gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

PANGEA XV Operasyonu

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Malatya'da sahte ve yasadışı tıbbi ürün üreticilerine, dağıtıcılarına ve satışı yapılan web sitelerine yönelik  PANGEA XV isimli operasyon gerçekleştirildi.  3 iş yerinde toplam 1.711 adet cinsel içerikli ilaç/damla/solüsyon ve medikal ürünün sahte ve usulsüz bir şekilde satışının yapıldığı tespit edildi.

İnterpol Genel Sekreterliği Koordinesinde ülkelerde sahte ve yasadışı tıbbi ürün üreticilerine, dağıtıcılarına ve satışı yapılan web sitelerine yönelik ilaç ve medikal cihazların satın alınması, tıbbi ürünlerin yasadışı ticaretine karşı mücadelede uluslararası birimler arasında işbirliğini artırmak amacıyla PANGEA XV isimli operasyon gerçekleştirildi.

Malatya'da Sahte ve Yasadışı Tıbbi Ürün Operasyon Yapıldı

Bu kapsamda Malatya'da merkez ilçelerinde bulunan 15 ayrı iş yerinde (eczane ve ıtriyat deposunda) denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde 3 iş yerinde toplam 1.711 adet cinsel içerikli ilaç/damla/solüsyon ve medikal ürünün sahte ve usulsüz bir şekilde satışının yapıldığı tespit edildi.

Konu ile ilgili olarak 3 işyerinin sorumluları hakkında TCK 187 (Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Şekilde İlaç Yapma veya Satma) suçundan adli tahkikata başlandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN