MAFSAD'TAN Nemrut Fotoğraf Atölyesi

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD,  Nemrut'ta Fotoğraf Atölyesi düzenleyecek.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Fotoğraf Ustası Faruk Akbaş tarafından  gerçekleştirilecek olan fotoğraf atölyesi 27-28 Mayıs 2017 tarihlerini kapsayacak. İlk gün  Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti gezildikten sonra akşama doğru Nemrut Dağı’nda güneşin  etkileyici batışına tanıklık edilecek. Gece de uzun pozlama tekniğiyle Nemrut’un ihtişamlı heykelleri yıldızlar eşliğinde fotoğraflanacak. Bu sayede Nemrut Heykellerinin birbirinden güzel fotoğrafları çekilmiş olacak. İkinci gün  Akçadağ’da bulunan Levent Vadisi Kaya Tırmanış Bahçesinde dağcılar,  antrenman yaparken, ters ışık silüet fotoğrafları çekilecek. Bunun yanında Levent Vadisinin mağaraları, doğası, insanı ve birbirinden ilginç jeolojik oluşumları  için de fotoğrafçılar deklanşörlerine basacaklar.

“Farklı İllerden Katılım Olacak”

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan yaptığı açıklamada, Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş’la birlikte yılın belli dönemlerinde farklı atölye çalışmaları yaptıklarını ve  bu çalışmalara Ülkemizin dört bir yanından katılımcıların geldiğini söyledi. Nemrut Fotoğraf Atölyesi kapsamında da İstanbul, Konya,  Ankara, Malatya ve Bursa’dan katılımların söz konusu olacağını ifade eden Orhan, Fotoğraf Ustası Faruk Akbaş’la yaptıkları atölyelerin her dakikasının verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

“Malatya, Çalışırken Keyif Aldığım Bir Yer”

Fotoğraf için Dünyanın her tarafını gezen Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş, MAFSAD’la birlikte Malatya’da güzel çalışmalara imza attıklarını, Malatya’da fotoğraf çalışırken keyif aldığını, insanıyla, doğasıyla Malatya’nın Doğu’nun en güzel illerinden biri olduğunu ve  yapacakları bu atölye sayesinde hem Nemrut’un, hem de Levent Vadisi’nin güzelliklerini ortaya çıkararak, buraların tanıtılmasına katkı sunabileceklerini belirtti.

“Gezi Fotoğrafçılığı Kitabı Hediye Edilecek”

Dernekten yapılan açıklamaya göre, atölye katılımı ücretli olacak ve  atölye katılımcılarına Faruk Akbaş imzalı “Gezi Fotoğrafçılığı” kitabı ile  katılım belgesi takdim edilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN