LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Vali Toprak'ı Ziyaret Etti

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası olması nedeniyle Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İl Temsilcisi Sevim Aras ile birlikte lösemi tedavisi gören ve hastalığı yenen çocuklar ile aileleri Vali Toprak’ı makamında ziyaret ettiler.

 

        LÖSEV’le ilgili bilgi veren Aras, amaçlarının; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak olduğunu söyleyerek, Vakfın ayrıca, kan ve kemik iliği bağışının önemini, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

 

        Vali Toprak, “Lösemili çocukların durumlarının toplum tarafından daha iyi bilinmesi fark edilmesi adına, yılda bir kez, bir hafta içerisinde gündeme getiriliyor. Ama bu hastalık, bununla ilgili mücadele ailelerimizi, hastanelerimizi yılın 365 günü ilgilendiren bir nokta. Bu haftanın aslında farkındalık oluşturulması, vatandaşımızda var olan yanlış algıların ortadan kaldırılması ve dikkatlerin buraya çekilmesi için hem resmi kurumlar nezdinde devletimizin imkânlarının daha iyi ve anlaşılabilir şekilde uygulanabilmesini temin etmek. Hem de devletin dışındaki özel kişi ve kurumların LÖSEV’e ve LÖSEV bünyesinde ya da dışında ve bu hastalığın pençesinde bulunan çocuklarımıza katkıların sağlanabilmesi için faaliyetlerin bütünüdür.

 

        Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da önemli gelişmeleri yaşıyor. Sağlık alanındaki altyapı son yıllarda ciddi manada gelişti. Hem teşhiste, hem tedavide, hem de teşhis ve tedavinin uygulandığı fiziki mekânların kalitesi ve ortaya konan teknolojik aletlerde çok önemli gelişmeler oldu. Bu anlamda lösemili çocuklarımızın da diğer çeşitleri ile birlikte daha iyi teşhis ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam adına tedavi noktasında çok önemli çalışmalar var. Bu anlamda sivil toplum hareketlerinin de bunu daha iyi yönde tetiklemesi gerekiyor. Olumlu noktaya götürmesi gerekiyor. Bu manada LÖSEV'in katkılarını göz ardı etmek de mümkün değil.

 

        Lösemili çocuklarımızın mikrobik ortamlardan uzak tutulması adına koruma maskı kullanması, lösemili çocuklarımızın, insanlarımızın kendinden kaynaklanan dışarıya bir mikrobik yayma değil, bilakis dış ortamın, dış insanların öpme, el sıkışma, birebir yakın temastan kaynaklanan mikrobik ortamı kendine bulaştırmamaya çalışmalarından kaynaklanıyor. Yoksa lösemilerin topluma bir olumsuz mikrobik bir şey aktarması da mümkün değil. Bunun vatandaşlarımız tarafından böyle bilmesi gerekiyor ve bunun hijyenine ve yaklaşımına dikkat etmek gerekiyor. Bununla birlikte hem sağlık alt yapısında gelişmeler hem toplumsal bakışın değişmesi bu noktada daha iyi bir noktaya götürecektir” dedi.

 

        Vali Toprak, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek kendisine çiçek ve tanıtım broşürü takdim eden çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN