Kömürhan Köprüsü Törenle Açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Aydın Baruş, Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Aydın Baruş, Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve Malatya-Elazığ İl Protokolünün katıldığı törenle Kömürhan Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirilerek hizmete sunuldu.

Köprü, taşıt trafiğine 2x2 şeritle hizmet verecek, tamamı yerli teknoloji, yerli mühendislik ve iş gücüyle yapılan gergin eğik askılı tipte yapılan Kömürhan Köprüsü, 660 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde. Yapımında 7 bin ton çeliğin kullanıldığı köprü, ters-Y tipi kule olarak tek pilon ve orta açıklığı 380 metre olması özelliğiyle dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor. İhtişamlı görüntüsüyle dikkati çeken ve 42 adet kablo imalatı gerçekleştirilen köprünün orta açıklığı 25 çelik segmentten oluşuyor.

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kömürhan Köprüsü ve Tüneli hepimiz için iftihar vesilesi olan projelerimizden biridir. Projemiz, tamamen Türk mühendis ve işçilerin bilgisi, deneyimi ve alın teriyle gerçekleştirilmiştir. Her geçen gün ulaşım ve haberleşme projelerimizde yerli ve milli teknolojilerimizin, kaynaklarımızın ve bilgi birikimimizin payını artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakanı Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından törene video konferans ile bağlanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; "Yapım bedeli 720 milyon lira olan bu proje Elazığ ile Malatya'yı birbirine bağlamanın ötesinde ülkemizin doğu- batı ve kuzey-güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturuyor. Yaptığımız yatırımlar, inşa ettiğimiz eserlerle Fırat'ı, kavuşmanın, sevincin, muhabbetin, refahın sembolü haline getirdik, getirmeyi sürdüreceğiz. Bugüne kadar Malatya'da 8,8 milyar lira, Elazığ'da 6 milyar lira ulaşım yatırımı yaparak bölünmüş yoldan demir yoluna ve hava yoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik. Hakikaten Fırat'a ayrı bir güzellik katacak, Malatya, Elazığ'a ayrı bir güzellik katacak ve bu köprüden geçenler de bu güzelliği adeta Fırat'la bütünleştirerek, inşallah fotoğraflarını çekerek, buraları yaşayacak. Tüm emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum. Ülkemize, milletimize, bölgemize hayırlı olsun diyorum. Tünellerle bütünleşerek dağları deldik, Ferhat-Şirin hikâyesini burada da gerçekleştirdik.

Bugün resmî açılışını gerçekleştirdiğimiz, Elâzığ ve Malatya'yı birbirine bağlamanın ötesinde ülkemizin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturan Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu'nun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü'nün kendi grubunda ‘Dünyanın 4. Büyük Projesi’ unvanını taşıdığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN