Keskin, Kısıtlama Olursa Bundan En Çok Esnaf Zarar Görür

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafların koronavirüs ile ilgili kurallara uymasını bir kez daha isteyerek, 'Kısıtlama oldu mu ilk kapanacak yerler esnaf oluyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Malatya Sebzeciler Odası’nın Yasin Yıldız ve Kasaplar Odası Başkanı Alaattin Çalışkan ile birlikte Sebze Pazarı ve Kasap Pazarındaki esnafları tek tek ziyaret ederek, koronavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu.

-“Esnaf kurallara uyuyor, Malatyalı kendi esnafından alışveriş yapsın”

Sebze Pazarı’nda esnafların vatandaşların geçiş yoluna kasa koymamalarını ve vatandaşın rahat geçmesini sağlamalarını isteyen Keskin, “Malatya Valimiz Aydın Baruş esnaf dostudur. Her zaman esnafımızın yanında. Desteklerinden dolayı esnaf camiası adına teşekkür ediyorum. Koronavirüs Malatya’da yükseliyor.  Esnaflarımızdan koronavirüs ile ilgili kurallara mutlaka uymalarını istiyoruz. Çünkü kısıtlama başladığı zaman bundan en çok zararı esnafımız görüyor. Vatandaşın geçiş yolunu kapatmayın.” dedi.

Esnaflardan temizlik, maske ve mesafe kurallarından asla taviz vermemelerini isteyen ve “Kısıtlama olursa bundan en çok esnaf zarar görür” uyarısında da bulunan Keskin, “Malatya’da koronavirüs yükseliyor. Böyle giderse esnaflarımızın işyerleri yeniden kapanır. Biz kurallara uyalım, ondan sonra haksız bir durum olursa mücadelemizi verelim. Ama her şeyden önce esnaf olarak biz kurallara uyacağız. Kendi kendimizi denetliyoruz. Ben esnaf camiamızla gurur duyuyorum. Esnafımız kurallara uyuyor. Esnaf yemediğini satmaz, içmediğini başkasına içirmez. Malatya halkı alışverişini kendi esnafından ve tüccarından yapsın. Marketlere giden para başka illere gidiyor, Malatya’da kalmıyor.” dedi.

-Özel halk otobüsleri ile ilgili sorunlar…

Keskin, Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce ve Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Taner Kılınç ile özel halk otobüsü işletmecileri ile istişare toplantısı yaptı. Keskin, özel halk otobüslerinin koltuk artı 10 kişiye müsaade alındığını belirterek,  Vali Aydın Baruş’a teşekkür etti.

Esnafın alınan tedbirlere her zaman uyacağını belirten Keskin, özel halk otobüslerinde ücretsiz taşıma konusuna bir sınırlandırma getirilmesini de isteyerek, “Şehit yakınlarımızı, gazilerimizi biz sırtımızda da taşırız. Onlar bizim başımızın tacıdır, birde gerçekten fakir olan vatandaşımızı ve çocuklarını biz ücretsiz taşıyalım. Bunun dışında bizden kimse ücretsiz yolcu taşımamızı istemesin. Ya özel halk otobüslerine bir katkı verilmeli yada belediye kendi otobüslerinde taşısın. Engelli kartı olanlar emeklilerin sayısını geçti. Yüzde 40 oranında engelli olan herkes ücretsiz olarak biniyor.” dedi.

Keskin, özel halk otobüsü işletmecilerinin devlet bankası olan ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan çektikleri kredilerin de mutlaka faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini ve yaşanan pandemi sürecinde otobüs işletmecilerini de çok mağdur olduğunu ifade etti.

Keskin, “Bütün herkesi esnafımıza destek olmaya davet ediyorum. Milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili mübarek olsun. Bu mukaddes gecenin birlik ve beraberliğimize; tüm insanlığın sağlık ve huzuruna vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyor,  Esnaf ve sanatkarımıza hayırlı ve helal kazançlar kazanmayı nasip etmesini diliyorum.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN