Karaduman Güven Tazeledi

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden Haydar Karaduman seçildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

1989 Yılında kurulan Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 13. Olağan Genel Kurul toplantısı Cemiyet binasında yapıldı. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Katip üyeliklere Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nihat Abacı ve Araştırmacı Nezir Kızılkaya getirildi.

“CEMİYET OCAĞINI 28 YILDIR AÇIK TUTTUK”

Kongrenin Açılışında konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Birkaç gündür Turgut Özal Tıp Merkezinde Dahiliye servisinde yoğun bakımda tedavi görüyordum, Cuma günü taburcu oldum, bugün buradayım. Sizlere şunu söyleyebilirim. Cemiyeti hiçbir çıkar gurubuna kullandırmadık, siyasi emellere alet etmedik. Ocağımız 28 yıldır hep açık. Günlük mesai yapar gibi Cemiyeti açık tuttuk. İnanın Malatya basını Türkiye’nin her iliyle yarışacak, kalite de ve düzeyde. Önemli hizmetler verdiğime inanıyoruz. Sizlere layık olmak için çalışmaya çalıştık. Sorunlarımız yine de çok, ama sorumluluklarımız hep ön planda gelmiştir” dedi. 

“MALATYA BASIN SARAYI HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ”

Malatya Gazeteciler Cemiyetinin faaliyet ve hesap bilançosunu okuyan Gazeteci Vahap Güner, “Cemiyetimiz 28 yıldır önemli hizmetler vermiştir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunda yönetim düzeyinde Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunda Başkan Vekilliği düzeyinde temsil edilmektedir. Ayrıca diğer basın kuruluşlarını da Temsilcilik düzeyinde temsil eden Cemiyetimiz hayal olan konut Projesini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın desteğiyle gerçekleştirmiştir. Bu proje 20 kadar Cemiyet tarafından örnek alınmıştır. Basın Tarihi kazandırılmış ve 10 Ocak Gazeteciler günü her yıl etniklerle kutlanmıştır. Şimdi hayal olan bir projemiz daha var. Bu hayali gerçekleştirmek için bu kongre ile birlikte harekete geçiyoruz. Malatya Basın Sarayını yaparak basın kuruluşlarımızın yer sorununu kökten çözmek ve Bölgemize örnek olmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimizle de görüşerek Malatya basınına hizmet verecek örnek bir basın sarayını Çöşnük de ki tahsisli arsamızda yapmak istiyoruz. Sizlerle birlikte bu hayali gerçekleştirmek tek hedefimiz olacak” diye konuştu.

“BÜLTEN HABERCİLİĞİNE SON VERİLMELİ”

Genel Kurulda söz alan Gazeteciler Esma Karadoğan, Yaşar Altuntaş ve Güler Hazar, basın kuruluşlarının Gazetecilik yapmasını istediklerini belirterek “ama bülten haberciliği Gazeteciliği tehdit ediyor. Kes yapıştır, indir yöntemleri çalışan gazetecileri de etkiliyor” derken, Vuslat Tv Haber Müdürü Ökkeş Cerit, Malatya Basın Sarayını gündeme getireceklerini belirterek gazetecilerin bu projeye destek olmalarını istedi.

Kongre Divan Başkanı Halil İbrahim Kılıç’da Cemiyet arsasının yıllardır boş olarak beklediğini ifade ederek    “Basın Sarayı projesine tüm basın sahip çıkmalıdır. Malatya için çok güzel olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN