Kanalboyu II. Etapta Sona Doğru

Malatya kimliğinde önemli bir yeri olan Kernek-Kanalboyu-Hürriyet Parkı düzenlemesinin son etabı olan Kanalboyu ikinci kısım düzenleme çalışmalarında önemli mesafeler kat edildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya kimliğinde önemli bir yeri olan Kernek-Kanalboyu-Hürriyet Parkı düzenlemesinin son etabı olan Kanalboyu ikinci kısım düzenleme çalışmalarında önemli mesafeler kat edildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu ikinci etabında devam eden değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

 

Özellikle yaz aylarında Malatya’nın vazgeçilmez mekânlarından biri olan Knalboyunu etap etap yapan Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet Parkı ile Atatürk Kapalı Spor Salonunun bulunduğu 600 metrelik bölümde üst yapı çalışmalarına devam ediyor.

 

Kaldırım, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı bölümde, asfaltlama çalışması yapılıyor. Kanalı 5 metre genişliğe çıkaran Büyükşehir Belediyesi, kanal yanlarına ise ahşap pervaz montajı yapacak.  Derinliği 2.5 metre olan kanalın altına ise yağmur drenaj kanalları yapıldı. 

 

Çakır: Bayramdan önce hizmete açmayı planlıyoruz

 

Kanalboyunda çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanal boyunun kent içinde nefes alınabilen seçkin yerlerden biri olduğunu söyledi. Çakır, Ramazan Bayramı’ndan önce kanal boyunu hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

 

Yapılan çalışmalarla Kanalboyunun daha estetik bir hale geldiğini ifade eden Başkan Çakır, “Kanalboyunun bütün altyapı çalışmalarını bitirdik. Üst yapı çalışmalarında da sona yaklaştık. Şu anda yolu asfaltlıyoruz. Kaldırım ve aydınlatmalar da tamamlandı. Caddemize eskisinden daha fazla ağaç diktik. Malatya geneline kent estetiğine uygun ıhlamur, likstürüm başta olmak üzere farklı birçok ağaç türünü dikiyoruz. Özellikle büyük boylu olanları tercih ediyoruz. Kanalımızın yanına estetik ahşap kaplamalar yapacağız. 5 metre genişliğe çıkardığımız kanal içinde de kaplama çalışmaları olacak. Çalışmalar bittiğinde burası da birinci kısım gibi güzel bir görünüme kavuşacak. Daha güzel bir Malatya için çalışıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN