Kaçakçılık Kanununa Muhalefet- Sahte İçki Bulundurma-Satmak

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince Dabakhane Mahallesinde yapılan çalışmalarda bir işyerine giren çıkan şahısların sarhoş oldukları ve şüpheli hareketleri üzerine işyerinde arama kararına istinaden yapılan aramada, 10 litreye yakın sahte (boğma) Rakı elde edilmiş, şüpheli şahıs ve suça konu sahte alkol ilgili birime teslim edilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

•             1 Adet tabanca, 1 av tüfeği ve 2 adet fişek ele geçirilmiştir. 

•             Şifa Mahallesinde bir araçta bulunan 2 şahıs üzerinden toplam 507 adet uyuşturucu hap ile narkotik madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 4.500 ₺ ele geçirilmiş tahkikata başlanılmıştır.

•             İnderesi Toki’de bulunan Müşteki kendisine ait kartını 500 TL çekmesi amacıyla şüpheli şahsa verdiğini, şüphelinin para ve kartını geri iade etmemesi üzerine şüpheli yakalanmış ve tahkikata başlanmıştır.

•             Çavuşoğlu Mahallesinde bir işyerinden demir boru ve su pompasının çalınması olayının Faili Meçhul şüpheli tespit edilmiş, şüpheli başka bir hırsızlık suçundan suçüstü yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

•             14.07.2021 günü K. B. isimli şahsın ateşli silahla sol bacağından yaralı ve darp edilmiş olarak Hastaneye intikal ettiği bilgisi üzerine, müşteki ile yapılan görüşmede önceden tanıdığı H. A., H. G. ve M. U. isimli şahısların kendisini zorla araca bindirdiğini ve Şire Pazarında bir depoya götürerek darp edildiğini, H.A.’nın tabanca ile sol bacağına ateş ederek yaraladığını, 4 adet senet imzalattıklarını beyan etmesi üzerine şahıslar yakalanmış, olayla ilgili 1 tabanca, 1 av tüfeği, 19 av tüfeği fişeği, 6 adet tabanca fişeği ve 4 adet ahşap sopa ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan H. A. isimli şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, H. G. isimli şahsa Yurt Dışı Çıkış Yasağı kararı verilmiştir.

•             Zapçıoğlu Caddesinde abart egzozlu çevreye rahatsızlık veren plakasız motosikletin yapılan sorgusunda trafikten men olduğu anlaşılmış, işlemlerinin ardından otoparka çekilmiştir.

•             Halep Caddesinde abartı eksozlu çevreye rahatsızlık veren motosiklet sürücüsünün sürücü belgesinin olmadığı anlaşılmış trafik yönündün gerekli işlemler yapılmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN