İş İnsanı Harun Tayhan: Ağrı'nın Geri Kalması Bir Kader Değildir

Yaklaşık altı ya da yedi ay süren kış mevsimlerinin dondurucu ve karlı geçen günlerine rağmen, Ağrılılar sabırlı, üretken ve inatla sosyalleşmeye en kolay uyum sağlama özelliğiyle bilinen bir halktır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yaklaşık altı ya da yedi ay süren kış mevsimlerinin dondurucu ve karlı geçen günlerine rağmen, Ağrılılar sabırlı, üretken ve inatla sosyalleşmeye en kolay uyum sağlama özelliğiyle bilinen bir halktır. Ağrı halkının en belirgin talihsizliği ise, hiç bir dönem başarılı Milletvekillerine, belediye başkanlarına sahip olamamasının yanı sıra, ile görev için gelen valilerin de tatil yapar gibi hizmet veriyor olmalarıdır. Söz konusu bürokratların Ağrı ili ve halkı adına devletten gerekli taleplerde bulunamamalarından kaynaklı Ağrı ili sürekli yoksul ve sosyal hayatın gerisinde kaldı.

Konumuza ilişkin, 1977 Ağrı doğumlu ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Harun Tayhan Gazeteciler Basın Birliği Derneğimizin  Ağrı Temsilcimiz Sadık Budak’a   önemli açıklamalarda bulundu.”1980 darbesinden sonra Ağrı’da hissedilen boyutlarda tarım ve hayvancılıkta bir gerileme süreci başladı.1990’lardan sonra da neredeyse bitiş noktasına geldi. Çünkü hayvancılık ve tarımla uğraşan köylüler her iki konuda da üretimlerinden gelir sağlayamamaları sonucu bu işleri bırakıp inşaatlarda ve çeşitli en ağır işlerde çalışmak üzere zorunlu olarak metropollere göç ettiler.

Ağrı’da fabrika yok, tarım yok ve hayvancılık yok. Bu nedenle yoksullaşan köy gençleri umudu batıdaki metropollerde aramaya başladılar. Belli aralıklarla gençlerin batıya göçü hala devam ediyor. Çocuklar ise soğuk, kar, kış demeden ya mendil satarak ya da ayakkabı boyacılığı yaparak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Mevcut milletvekilleri, Belediye Başkan Savcı Sayan ve validen de hiç umut yok. Acil kalıcı bir reforma ihtiyaç var. Yani Ağrı’nın yaşadığı bu talihsizlik bir kader değildir.” dedi.

Gazete olarak umuyoruz ki, olası yakın seçimlerde Ağrı ili ve halkının mutluluğu için doğru olandan yana tüm bireyler etkin bir seçicilik hakkını kullanarak toptan bir kurtuluş başarılır..

Haber: Gazeteciler Basın Birliği Derneği

Ağrı temsilcisi / Sadık Budak

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN