İbrahim Erkal'dan Üzücü Haber! Ünlü Sanatçının Eşi De Fenalaştı

İbrahim Erkal, Maltepe Başıbüyük'te bulunan evinin otoparkında baygın halde bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

İbrahim Erkal, Maltepe Başıbüyük'te bulunan evinin otoparkında baygın halde bulundu. Sitenin güvenlik görevlisi tarafından fark edilen Erkal, durumun sağlık ve polis ekiplerine bildirilmesinin ardından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Erkal, yoğun bakıma alındı.

Haberi alan Erkal'ın yakınları hastaneye akın etti. İbrahim Erkal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu, tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Baygın halde bulunan İbrahim Erkal'ın sağ arka kulağının altında bir de yırtık olduğu tespit edildi.

BAŞKA BİR HASTANEYE NAKLEDİLDİ

İbrahim Erkal, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından uyutularak Beşiktaş'taki özel bir hastaneye kaldırıldı. Sedye ile ambulanstan indirilen Erkal yoğun bakıma alındı. Erkal'ın yakınları da hastaneye geldi.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beyin kanaması geçiren ve ameliyat edilen ünlü şarkıcı İbrahim Erkal'ın sağlık durumu hakkında bir açıklama yapmıştı. Akdağ, "Bu sabah(dün) İbrahim Erkal kardeşimle ilgili malumat aldık. Dün de görüşmüştüm başhekimle. Maalesef durumu ciddiyetini muhafaza ediyor. Herhangi bir olumlu yöne doğru hastalığında gitme eğilimi yok. Arkadaşlarımız gayret ediyorlar" diye konuştu.

EŞİ DE FENALAŞTI

Öte yandan 10 gün önce üçüncü çocuğuna baba olan İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Akgün de bir an olsun yoğun bakımın kapısından ayrılmıyor. Sabah'ın haberine göre dün fenalaşarak baygınlık geçiren Filiz Akgün başka bir odada tedavi altına alındı. Akgün, verilen serumun ardından toparlanınca yeni doğan bebeğinin yanına gitti.

Ünlü sanatçının tedavi gördüğü hastaneden yeni açıklama geldi:

Erkal'ın tedavisinin sürdüğü hastaneden yapılan açıklamada, "Beyin kanaması ön tanısı ile salı gününden bu yana tedavisi devam eden ve yoğun bakımda uyutulan İbrahim Erkal'ın bugüne ait bulguları değerlendirildiğinde beyin ödeminin devam ettiği, hayati tehlikesinin sürdüğü izlenmiştir" denildi.

"YAZIKTIR, GÜNAHTIR"

DHA'da yer alan detaya göre de; Sosyal medyada bazı sahte hesaplardan Erkal'ın hayatını kaybettiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Erkal'ın eşi Filiz Erkal'ın (Akgün) amcası olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de bu tip haberlere isyan etti, "72 saati bekleyeceğiz. Yapılması gereken müdahale tıbbı olarak yapıldı. Herhangi bir değişiklik yok. Bunlar günahtır, yazıktır, onun da ailesi var" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Seda Sayan ve Faik Öztürk hastaneye gelenler arasındaydı. Ziyaret öncesinde kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Akgün "İlk 24 saati daha henüz doldurmadık bu çok önemli. Arkasından 72 saati bekleyeceğiz. Yapılması gereken müdahale tıbbı olarak yapıldı. Herhangi bir değişiklik yok. Çeşitli haberler çıkıyor, yanlış şeyler arkadaşlar. Bunlar günahtır, yazıktır, onun da ailesi var" dedi.

Seda Sayan ise "Dua edeceğiz" diye konuştu.

Sabah'taki bilgiye göre ise; Hayati tehlikesi bulunan Erkal'ın araçtan indikten sonra yüksek tansiyona bağlı kendinden geçtiği, başını duvara çarptığı, beyin kanaması geçirdiği değerlendiriliyor. Olay gecesi 23.30'a kadar Erkal'la birlikte olan Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Suha Dengizek, "Beraberdik ayrıldıktan sonra İbrahim Bey evine gitti. Eve varınca aracını valeye veriyor. Daha sonra yere düşüyor. Yaklaşık bir saat sonra site içerisinde bir bayan yerde baygın görüyor" dedi. Dengizek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığını ve sanatçı hakkında bilgi aldığını söyledi.

EMİNE ÜN'DEN MESAJ

Emine Ün, 1990'lı yılların popüler şarkılarından "Canısı" ile ünlenen İbrahim Erkal için, "Dualarımız seninle, uyan canısı" diye seslendi.

1997 yılındaki "Canısı" adlı filmde başrol oynayan Emine Ün, Instagram'da yayımladığı mesajda "Çok üzgünüm...O hem sevilen bir sanatçı, hem eş, hem baba, hem arkadaş, hemde çok iyi bir insandır. Sevgili arkadaşım İbrahim inşallah bu zor dakikaları atlatacak, az önce eşimle hastaneye gittik, eşinden ve yakınlarından beyin kanaması sonucu ameliyatta olduğunu öğrendik, ne kadar perişan olduklarını anlatmak mümkün değil. Allahım önce eşine ve çocuklarına, yeni doğmuş bebeğine sonra tüm sevenlerine bağışlasın. Acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda güzel haberlerini almayı ümit ediyorum. Dualarımız seninle" diye yazdı.

%1 ŞANSIMIZ VAR

Renkli Sayfalar programına bağlanan şarkıcı Yağız da yakın arkadaşı İbrahim Erkal'ın son durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Sanatçı meslektaşının durumuyla ilgili şunları söyledi: "Beyindeki damarların çok büyük kısmı hasar görmüş. Doktorlar '%1 şansımız var' diyor. Eşi, ailesi, çocukları her şeye hazırlıklı bir şekilde bekliyoruz. Ameliyata girmeden bütün ailesinden imza almışlar. Doktorlar 'ameliyata almasak da olur' demiş, aile yine de tüm şanslarını denemek istedi."

DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN!

Ünlü şarkıcının Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili dostlarımız, sanatçımız İbrahim Erkal, geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle özel bir hastanede tedavi altındadır. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen!" denildi.

'1,5 SAAT BAYGIN KALMIŞ'

Duymayan Kalmasın programına telefonla bağlanan İbrahim Erkal'ın iş ortağı Feyzullah Çelebi, ünlü sanatçının sağlık durumunu anlattı:

"Saat 01.00'de siteye giriş yapmış. Güvenlik görevlisi beni aradı. Ben 02.30'da oradaydım. 1-1,5 saat otoparkta kalmış. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söylüyorlar. Rabbimden şifa diliyoruz. Dostlarından dua bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez diyoruz. Zaman zaman yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşıyordu. Eşi, çocukları ve ailesi de hastanede. "

'DURUMU KRİTİK'

İbrahim Erkal'ın kuzeni Hilmi Şahin sanatçının sağlık durumunu anlattı:

"Yüksek tansiyona bağlı bir rahatsızlık geçirdi. Başka hiçbir şey yok. Doktorlar durumu kritik diyorlar. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Gece 02.00'dan beri hastanedeyiz. Durumu kötü. Ümidimizi kaybetmiyoruz. Dualarını bekliyoruz. Bu akşam Caddebostan'da konseri vardı. Çok acılıyız. Çok zor bir şey yaşadığımız. Herkes hastanede. Daha önce hiç bayılma gibi bir durumu olmadı. Son çocuğu onun hayatına renk katmıştı. Pazar günü beraberdik. Akşam arkadaşlarıyla yemekteydi. "

O ANLARI ANLATTI

DHA'nın haberine göre; Polis, beyin kanaması geçiren ve ameliyata alınan İbrahim Erkal'ı olay gecesi evinin önüne bırakan valenin bilgi sahibi olarak ifadesini aldı.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren valenin İbrahim Erkal'ı yemek için geldiği çalıştığı restorandan evine kadar getirdiğini belirterek, "İbrahim abiyi evine kadar getirdim. Otoparka arabasını park ettikten sonra bana gidebileceğimi söyledi. Onu evinin kapısına kadar götürmeyi teklif ettim, ancak kabul etmedi. Bana gidebileceğimi söyledi. Ben de oradan ayrılıp, çalıştığım iş yerine döndüm" dediği öğrenildi. Kaynak: Habertürk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN