'Hediye Karavanı' Malatya'dan Başlayarak 14 İlde Çocukları Sevindirecek

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot ve Proje Koordinatörü Tuba Baylan Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ziyarette yapmış oldukları çalışmaları anlatan Salim İsot, “Hediye Karavanı” projesi kapsamında Malatya’ya geldiklerini buradan başlayarak 14 ilde çocukları oyuncaklarla buluşturacaklarını söyledi. Vali Baruş’ta bu anlamlı sosyal projeden ötürü Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu’nu kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından Vali Aydın Baruş ve ÇOSKF Başkan Yardımcısı Salim İsot, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon iş birliği ile hayata geçirilen “Hediye Karavanı” programına katıldı.

Programda Konuşan Salim İsot, Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokakta oyun oynayamayan çocukların evde keyifli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan, içinde kutu oyunlar ve oyuncakların bulunduğu "Hediye Karavanı" ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocuklara oyuncaklar ulaştıracaklarını söyledi.

Çocuk Gülerse Dünya Güler

Çocuklarımızın yüzünü güldürecek bir vesile ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş: “ Çocuk gülerse Dünya Güler”

Geleceğimizi emin ellere bırakmak istiyorsak çocuklarımıza iyi bakmalıyız. Onların yüzünü güldürmek için daima çalışmalı ve çabalamalıyız.

Pandemi süreci toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi yavrularımızı da etkiledi. Böyle sıkıntılı bir süreçte onların sevincine ortak olmak bizlere de mutluluk veriyor. “Hediye Karavanı” projesi Malatya’dan başlayarak 14 ilde çocuklarımıza hediyelerini, oyuncaklarını dağıtacak. Çocuklara yapılan hiçbir iyilik boşa gitmez mutlaka karşılığını görürsünüz. Onların gülmesi toplumun gülmesi anlamına gelir.

Geleneksel çocuk oyunlarının devamı ile hem kültürel mirasımızı koruma hem de çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel sağlığını korumak hepimizin üzerine düşen bir vazifedir. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu hem çocuk oyunlarının yaşatılması hem de geleneksel oyunların yaşatılması için materyaller hazırlaması bakımından çok önemli bir katkıda bulunuyor. Başta Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu olmak üzere projeye katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bende buradan tüm hayırseverlerimize seslenmek istiyorum, yapacakları tüm hayırlarda önceliği çocuklara versinler ki onlar mutlu geleceğimiz umutlu olsun ” diyerek sözlerini tamamladı.

İlimizde özellikle yetim çocuklar olmak üzere yaklaşık 500 çocuğa dağıtılmak üzere “Hediye Karavanı” projesi kapsamındaki oyuncaklar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmesinin ardından program sona erdi.

Karavan, sırasıyla Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ, Ağrı, Van, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır'da yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara kutu oyunlar ile oyuncak dağıtacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN