Gürkan: Muhtarlarımızla Birlikte Daha Birçok Güzel Hizmetler Yapacağız

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Malatya'da faaliyet gösteren Muhtar Dernekleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

19 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen ziyarete, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Alaaddin Aktaş, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali Seydi Yücekaya ile Muhtarlık İşleri Şube Müdürü katıldı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “19 Ekim Muhtarları Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ı ziyaret ediyoruz. Sayın Başkanımızın Malatya için çok güzel hizmetleri olmuştur. Bu hizmetler artarak devam etmektedir. Ülkemiz ve Dünya’yı etkileyen salgın sürecinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Sayın Başkanımıza, Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali Seydi Yücekaya ise, “Bizleri kabul ettikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Alaaddin Aktaş da mahallelerindeki sorunları belediyelerle çözdüklerini belirterek, muhtarların özlük haklarında iyileştirmeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortaç ise şu ifadeleri kullandı: ”Bazı kapılar vardır 3 defa çaldığın zaman 4. çalışınızda kapanır. Büyükşehir Belediyesinin kapısı bugüne kadar bize hiç kapanmadı. O yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Burası bizim evimiz her zaman günün her saatinde sorunlarımızla ilgili çözüm üretilmekte. Sayın Başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetleri görüyoruz. Pandemi ve deprem sürecinde Büyükşehir Belediyemizin var olduğunu gördük. Ekipleriniz sürekli benim bölgemde konutların tahliyesinden tutun diğer konulara kadar bizlerden desteklerini esirgemediler. Sayın Başkanımızın bir sözü var, yapacağız, edeceğiz demiyor, yapıyor yaptıktan sonra söylüyor. O yüzden Türkiye’deki Büyükşehir Belediye Başkanları içerisinde ayrı bir yeri ve konumu var. Muhtarlar olarak her zaman Sayın Başkanımızın yanındayız” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz ise, “19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Sayın Başkanımızı ziyaret ettik. Sayın Başkanımızın bugüne kadar yapmış olduğu hizmetleri yakinen takip etmekteyiz. Şehrimiz değişim içerisinde. Şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına bizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

GÜRKAN: MUHTARLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Dernek Başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da muhtarların partisi olmadan seçildiğine dikkat çekerek, “Seçilmişlerin en önemlisi ve en değerlisi muhtarlarımızdır. Neden, çünkü bizzat ismine münhasır sandığa gidiyor ve o şekilde seçime giriyor. Mahalle halkının güveni ile seçiliyor. Muhtarlarımız demokrasinin gelişimi anlamanda da en güzel örnektir. Muhtarlık görevinin her kutsiyeti vardır, hem de yaptırım anlamında önemli işlemi vardır. Bir mahallenin iyisi-kötüsü, acısı-tatlısı bütün sıkıntısı muhtarda toplanır. Kimin ne sorunu varsa önce muhtara gelir. Muhtarlarının yazılı görevlerinin haricinde yazılı olmayan görevleri çok fazladır. Bu anlamda biz muhtarlarımızı önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız muhtarı belirli periyotlarla külliyede misafir etmesi muhtarlık müessesesine verdiği önemi göstermektedir. Bunun yanında muhtarların özlük ve sosyal hakları ile ilgili düzenlemelerde yapıldı. Muhtarlarımız halk adına talep ve isteklerde bulunuyorlar. Bizlerde halkın problemlerini çözmek için buradayız. Halkın problemlerini çözme noktasında bize gönüllü danışmanlık yapan muhtarlarımızı önemsiyoruz, onların görüşleri bizim için anlamlıdır. Büyükşehir Belediyesinin olarak çok önemli çalışmalara imza atmaktayız. Malatya’nın yıllardır bekleyen sorunlarını Büyükşehir Belediyesi olarak çözmekteyiz. Yıllardır söylenen bütün işler tek tek yapılıyor ve yapılmaktadır. Malatya’nın geleceğine yönelik yapılan hizmetlerin yanında Malatya’ya çok büyük yeşil alanlar da kazandırmaktayız. Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasındaki çalışmalarımızı bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, hükümetimizle ve Cumhurbaşkanımızla birlikte el ele vererek gerçekleştireceğiz. 25 Ekim 2020 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızı Malatya’da ağırlayacağız. Siz değerli muhtarlarımızı aramızda görmek bizleri mutlu edecektir. Biz birlik içinde olursak çözemeyeceğimiz hiçbir problem kalmayacağı inancındayım” dedi. 

Ziyarette konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de muhtarları çalışma partnerleri olarak nitelendirerek, “Muhtarlar, belediyelerimizin, milletvekillerimizin ve hükümetimizin çalışma partnerleri olarak vatandaşlarımızın sorunlarını birlikte çözme noktasında çok büyük emekleri vardır. Gerçekten özveriyle çalışan muhtarlarımızın her birini ayrı ayrı kutluyorum.  Bu millet değerli bir millet. Bizleri seçen milletimiz hizmetin en büyüğüne layık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımıza ayrı bir değer verdiğini her bir muhtarımız muhalif olan veya seven sevmeyen herkesin takdir ettiği bir noktada. Dolayısıyla muhtarlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda Hükümetimiz üzerine düşeni yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zaman göreve geldiğinden beri ciddi anlamda çalışmalarıyla göz dolduran işlere imza atıyor. Birlikte veya ayrı ayrı gittiğimiz kırsal mahallelerden başlamak üzere yol, su ve alt yapı çalışmalarına şahitlik ediyoruz. Yaklaşık 1600 km. üzerinde yol yaptılar ve hedefleri 2 bin Km’dir. Zannediyorum ki yılsonuna kadar bu hedefin üstesinden gelecekler. Gelecek sene de bu miktarda yol yapılacak. Merkezi de içine alacak şekilde alt yapı ve yol çalışması bitecek inşallah bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece asfaltlama işi değil şehrin gelişmesi ve dönüşmesi noktasında önemli projeler hayata geçiyor. Fuar Merkezi, Millet Bahçeleri, Kernek Meydanı yeni meydan çalışması gibi dolayısıyla yeni açılacak meydanla beraber şehrin farklı noktalarında farklı meydanlarla modern kent şehir merkezinin kazanmasında önemli işlere imza atmış olacağız. Başkan göreve geldikten sonra kuşak yolları hızlı bir şekilde devam ediyor. Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili köprü ihalesi en büyük sorundu. Onu yaptı ihalesini ve kamulaştırılmalarını yaptı. Hekimhan-Sivas yolu keza mükemmel. Yama Dağı’na 35 km’lik yol yapıldı. Sivas Karapınar, Yeşilyurt Porga, Akçadağ köyleri, Pütürge aynı şekilde çalışmalar çok güzel. Daha anlatamayacağım kadar yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN