Gürkan, Çağdaş Ve Modern Belediyecilikle Tanıştırmak İçin Çalışıyoruz

Konaktepe Mahallesindeki Çalışmaları İnceleyen Başkan Gürkan, 'Hemşerilerimizi Çağdaş Ve Modern Belediyecilikle Tanıştırmak İçin Çalışıyoruz' Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesi Konaktepe Mahallesinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını inceleyerek Konaktepe mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Konaktepe Mahallesindeki Çalışmaları İnceleyen Başkan Gürkan, “Hemşerilerimizi Çağdaş Ve Modern Belediyecilikle Tanıştırmak İçin Çalışıyoruz” Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesi Konaktepe Mahallesinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını inceleyerek Konaktepe mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın iki yıl içerisinde asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerleşim yerinin kalmayacağını söylemesiyle birlikte, devam eden çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Malatya genelinde sürdürülen çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Başkan Gürkan, Kuluncak İlçesi Konaktepe Mahallesinde yapımı tamamlanan 10 km’lik asfalt çalışmasını inceledi ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Ziyarette Başkan Gürkan’a, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Siyasi Parti ilçe başkanları, Daire Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti.

İki yıllık süre dolmadan mahallelerindeki çalışmaların tamamlandığını söyleyen Konaktepe Mahalle Muhtarı Memet Arslan, “Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Mahallemiz 98 hane ama yaz aylarında 120 veya 130 haneye ulaşıyor. Yollarımızla ilgili sıkıntılarımız vardı. Sağ olsun başkanımız bu dönem gerçekten sorunlarımızı çözdü. Başkanımızı göreve geldikten sonra ziyaret ettiğimizde iki yıl içerisinde eksik köy ve mahalle yollarının olmayacağını söylemişti. Gerçekten de iki yıl sürmeden bütün yollarımız bitti” dedi.

Bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “Konaktepe - Başören, Konaktepe merkez, Bıyıkboğazı-Konaktepe toplam buralarda 25 km’lik asfalt çalışmalarını bitirdik. Şuan için Kuluncak İlçemizde 47’nci km’deyiz. İnşallah bu yılsonunda Büyükşehir Belediyesine ait yollarımızı tamamlamış olacağız. Kuluncak’ta bir ay içerisinde 110 km’lik asfalt çalışmasını yapıp bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZ VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın verdiği sözleri yerine getirdiğini dile getiren Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “ Göreve seçildiğimizde Konaktepe mahallemizi ziyaret ettiğimizde yollarının yapılacağını ve Selahattin Başkanımızın sözü olduğunu söylemiştik. Mahalle sakinlerimiz gülümseyerek sizden öncekilerde aynı şeyleri söylediler ama yıllardır maalesef bir çalışma olmadı ve Kuluncak merkezden mahallemize hiçbir araç gelmiyor diye ifade ettiler. Hakikaten gördük ki Büyükşehir Belediye Başkanımız verdiği sözleri tuttu. İlçemizin her noktasında çalışmalar var ve ilçemiz şantiye halinde. Başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yol anlamında herhangi bir eksiğimiz kalmadı. Sadece tahliye ve mezra yollarımız kaldı onu da inşallah asfalt çalışmaları tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle birlikte bitireceğiz. Hemşerilerimizin ne kanalizasyon altyapı da nede yol anlamında hiçbir sorunu kalmayacak” şeklinde konuştu.

BAŞKANIMIZ AYRIM YAPMADAN EŞİT BİR ŞEKİLDE HİZMET EDİYOR

Başkan Gürkan’ın hiçbir ayrım yapmadan yatırım ve hizmetleri eşit şekilde yaptığını söyleyen Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “ Hem Kuluncak olarak hem de Hekimhan olarak şanslıyız. Bende iki sene önce Kuluncak’a geldiğimde yolların durumundan dolayı gelemiyorduk. Muhtarlarımız yollarının yapılmasını istemişti ve bizde Büyükşehir Belediyesinin işi olduğunu söylemiştik. Gerçekten Selahattin Başkanımıza ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yüz senedir ilçelerimizde görülmeyen asfaltı vatandaşlarımızla buluşturdu. Selahattin Başkanımıza Kuluncak ve Hekimhan halkı adına teşekkür ederim. Şuna inanın Selahattin Başkanımız hiçbir ayrım yapmadan alevi sünni demeden herkesi bir araya getirdi. Başkanımızın bir tek derdinin hizmet olduğuna inandık. Ben Hekimhan halkı adına her gittiğim yerde söyleyeceğim. Başkanımız iyi ki var. Biz hep Selahattin Başkanımızın yanındayız” açıklamasında bulundu.

YÜZ YILLIK HİZMET HAMLELERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Malatya’da yaşayan ve Malatya’ya gelen vatandaşların modern ve çağdaş belediyecilik anlayışını yaşamaları için çalıştıklarını dile getiren Başkan Gürkan, “ Göreve geldiğimizde Malatya’nın 718 mahallesi 13 ilçesi ve Malatya merkez olmak üzere her tarafta yüz yıllık hizmet hamlelerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini, ihmallerin giderilmesi gerektiğini, ihmallerin telafi edilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu konuda gerekli kaynak ve finansman temini sağlanarak bütün ilçe ve mahallelerimizde tabiri caizse her mahalleye bir şantiye kuruldu.

Şu anda Malatya’nın her tarafında sıcak asfalt çalışmaları, sathi kaplama çalışmaları, alt zemin düzeltme çalışmaları, çevre düzenlemesi çalışmaları, altyapı kanalizasyon çalışmaları, arıtma çalışmalarıyla ilgi yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz şuanda 12 ilçemizin hepsine arıtma tesisi ihale ettik. Arıtma tesislerimiz yapılıyor. Katı atık aktarma istasyonlarını yaptık bitirdik. Sadece çevresel anlamda değil, altyapı, sosyal ve kültürel ve hizmet anlamında yoğun çalışıyoruz. Tabiri caizse günlük sadece bizim asfalt plentimizde 1 milyonluk bütüm harcanıyor. Hemşerilerimizin duaları ve iyi niyetleri bizlerin işlerini kolaylaştırıyor. Cenabı Allah paramızı ve işlerimizi bereketlendiriyor. Bizim verdiğimiz sözde iki yıl içerisinde asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yer kalmayacak dedik ve inşallah bu yılın sonunda da bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. 21 yy’ın çağdaş ve modern belediyecilik anlayışını vatandaşlarımızla tanıştırma noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz.

Konaktepe mahallemizde bayanlar ve erkeklerin bir arada bizleri karşılamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hemşerilerimiz demokrasiyi demokrasi bayramına çeviriyor, hizmet bayramına çeviriyor. Benim hemşerilerimden ricam birliklerini, beraberliklerini, düzenlerini bozmamaları. Malatya’nın 12 bin 300 m2’lik alanında yaşayan nüfusunun hepsi bizim kardeşimizdir. Malatya dışında yaşayan 2 milyon Malatyalı hemşerilerimiz bizim kardeşlerimizdir. Malatya dışından gelen hemşerilerimizin de rahat etmeleri için altyapı çalışmalarımızı hazırlamakla mükellefiz. Çalışmalarımızın hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN